HR Off road portal
ORK Schnee
Dobrodošli na site!
Javite detalje o događanju i time informirajte dio javnosti ... :)
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OD SVEGA PO MALO
ZABAVA
KONTAKT
AKO NISTE ZNALI...

::: C I T A T :::

Dijete uvijek može odrasloga naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen, i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi.
anonimus
Google

POSADE IZ SEDAM ZEMALJA NA 7. RALLYU KUMROVEC
15.02.2018. - Photo by: Uroš Modlic

Prvi vikend ožujka u Hrvatskom Zagorju ponovno je rezerviran za start automobilističke sezone. Sedmo izdanje INA Rallya Kumrovec održat će se 2. i 3. ožujka, a treću godinu uzastopce pokroviteljica mu je Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović. Natjecanje je međunarodnog karaktera, svoj dolazak već sada su najavile posade iz sedam zemalja, a prijave se zaprimaju do 24. veljače.
Dvodnevna manifestacija počinje u petak, 2. ožujka atraktivnim prologom dugačkim 2 kilometra na parkiralištu Termi Tuhelj. Posade će ga voziti dva puta, u dnevnim i noćnim uvjetima, a prvi će prenositi Kreator TV. Posebne nagrade za najbrže na prologu bit će dodijeljene na rally partyju u Element baru Termi Tuhelj.
Subotnji program počinje već u 9 sati ceremonijalnim startom u Muzeju Staro selo u Kumrovcu. Prvi od ukupno četiri brzinska ispita vozit će se sa startom u 10 sati i 9 minuta. Brzinci su ostali nepromijenjeni u odnosu na prošlu godinu, ali su im nazivi novi – Kumrovec i Zagorska Sela. Najveći broj publike ponovo se očekuje nedaleko od Osnovne škole Josipa Broza, gdje se s istog mjesta može vidjeti više od 500 prolazaka trkaćih automobila.
Posade koje uspješno savladaju 41,3 km brzinskih ispita kroz pitoreskni zagorski krajolik na cilju se očekuju u 18 sati u Muzeju Staro selo.
Organizator je za sve natjecatelje i gledatelje u suradnji s Termama Tuhelj osigurao posebne smještajne pogodnosti. Ponuda se odnosi isključivo na one koji smještaj rezerviraju prateći upute dostupne na internetskoj stranici www.rally-kumrovec.com.
U dosadašnjih šest kumrovečkih rallya čak pet puta su slavile posade u Mitsubishi Lancerima. Trostruki je pobjednik Mađar Janos Szilagyi, koji je dva naslova izborio s Botondom Csanyijem, a u premijernom izdanju utrke suvozačica mu je bila Viktoria Zejda. Po jednu pobjedu imaju Daniel Šaškin i Damir Bruner, te Mađari Krisztian Hideg i Istvan Kerek, koji su aktualni prvaci Hrvatske.
Prošle je godine u Kumrovcu pobijedila austrijska posada Niki Mayr-Melnhof – Poldi Welsersheimb u Fordu Fiesti klase R5.
//Press release of 7. INA Rally Kumrovec (EN)

DVOSTRUKO SLAVLJE MAĐARA, BOTKA ISPRED HADIKA
01.10.2017.

CROATIA RALLY 2017.
David Botka i Mark Mesterhazi sa Škodom Fabijom R5 pobjednici su 44. Croatia rallya. Mađarska posada slavila je 22,3 sekunde ispred sunarodnjaka Andrasa Hadika i Krisztiana Kertesza u Fordu Fiesti R5. Treće mjesto izborili su Slovenci Rok Turk i Blanka Kacin u Peugeotu 208 R5. Najbolje plasirana posada Prvenstva Hrvatske su Krisztian Hideg i Istvan Kerek u Škodi Fabiji R5 koja je izborila peto mjesto ukupnog poretka. Time je potvrdila naslov prvaka Hrvatske utrku prije kraja sezone.
"Imali smo dobar osjećaj od samoga početka, još smo na shakedownu postavili dobar rezultat. Tijekom prva brzinca, išli smo stopostotno, punom snagom, a danas smo htjeli biti još brži. Odlično smo krenuli, idući brzinski ispit nam nije dobro legao, no oporavili smo se, vratili u ritam od tada nadalje je sve išlo po planu i nabolje. Istarski brzinski ispiti su zahtjevni, ali izuzetno kvalitetni. Croatia Rally svakako može biti WRC utrka, što vjerujem da i hoće" rekao je David Botka na ciljnoj rampi u Poreču.
Izuzetno zahtjevni itinerer sa 155 kilometara brzinskih ispita startale su 64 posade, a do cilja ih je stiglo 45.
Srećom, težih izlijetanja nije bilo, razlog odustajanja u većini slučajeva bili su tehnički kvarovi. Natjecanje je tijekom sva tri dana pratilo ugodno, sunčano vrijeme.
Croatia rally još je jednom potvrdio status najtežeg automobilističkog natjecanja u Hrvatskoj, a sjajan odaziv stranih posada koje su stigle iz 12 zemalja potvrdio je ugled koji uživa u svijetu. Posada koja je proputovala najviše kilometara stigla je iz Tajvana, no morala je odustati zbog izlijetanja već prvog dana natjecanja. Konstantni rast priredbe prema garancijama WRC promotora trebao bi biti nagrađen 2019. godine ulaskom u kalendar Svjetskog prvenstva.
Rezultati: 44. Croatia rally
Slika preuzeta sa: rally-croatia.com
CROATIA RALLY 2017.
24.09.2017.

Croatia rally ruši rekorde, nastup prijavilo 15 posada s automobilima klase WRC2
Poreč i Istra idućeg će tjedna biti domaćini 44. Croatia rallya, najstarijeg hrvatskog automobilističkog natjecanja, koje se sve glasnije spominje kao jedna od mogućih destinacija Svjetskog prvenstva u bliskoj budućnosti. Odrazilo se to i na broj posada koje najavile nastup u Hrvatskoj, pa se na listi prijava našlo 15 automobila klase R5, poznatije kao WRC2. Ukupno 71 natjecatelj stiže iz 12 zemalja, od čega će se 32 boriti za bodove Europskog rally trofeja.
"Mislim da će konkurencija biti izrazito velika i jaka. Dolazi prošlogodišnji pobjednik, Slovak Majerčik, dolazi vrlo talentirani Mađar Hadik, i tu su naravno naše hrvatske vedete Prodan, Šebalj i vrlo vjerojatno ovogodišnji prvak RH Krisztian Hideg" – kaže direktor rallya Goran Vujisić.
Itinerer se sastoji od 10 brzinskih ispita. Ukupna kilometraža koju će posade morati savladati iznosi 435 kilometara, od čega 155 otpada na brzince. Start i cilj održat će se u središtu Poreča, na gradskom parkiralištu u Partizanskoj ulici. Vožnje su na rasporedu u petak, 29. i subotu, 30. rujna.
"Kao i zadnje godine, u četvrtak je otvorenje i ceremonijalni start navečer u Poreču, ovoga puta nije na centralnom trgu nego na parkingu gdje će biti i servis, pa će biti bliže posadama. Ono što je bitno je da je u petak u 12 shakedown, a na toj trasi se vozi i brzinski ispit super special stage, gdje će ljudi moći vidjet 15 R5 automobila tri puta u jednom prolazu, usudio bih se reći da je to u RH dosad neviđeno - 90 prolaza R5 automobila u jednom danu što se može pogledati, s obzirom na cijenu tih automobila, rijetko se to vidi u Hrvata" – dodao je Vujisić.
Vrijednost automobila klase R5 doseže i do milijun i pol kuna, ovisno o ugrađenim komponentama. No, ubrzo bi hrvatskim cestama mogli voziti i tri puta skuplji WRC automobili. Već ove godine Croatia rally bio je blizu statusa kandidata za ulazak u kalendar Svjetskog prvenstva.
"Bilo je razgovora o tome da bi ove godine bili kandidat, ali nažalost to se nije ostvarilo. Iduće godine bi trebali biti kandidat za Svjetsko prvenstvo. Nakon što se odradi kandidatura za iduće godine, 2019. željno iščekujemo WRC ovdje. Naravno, za to je potrebna potpora Vlade, cijele države koja bi trebala stati iza nas. Preliminarni sastanci su odrađeni i mislim da je predsjednik organizacijskog odbora Daniel Šaškin odradio jako, jako veliku stvar ove godine. Naravno, svi željno iščekujemo WRC u Hrvatskoj" – zaključio je Goran Vujisić.
Croatia rally ponuđeno je mjesto u WRC kalendaru u srpnju 2018. što je s obzirom na visoku turističku sezonu u Hrvatskoj neprihvatljivo. Kreću nove runde pregovora i prođe li sve prema planu, Svjetsko prvenstvo u Hrvatsku bi trebalo stići 2019. godine.
Lista prijava: rally-croatia.com/wp-content/2017/CR2017-Entry-list
Slike preuzete sa: rally-croatia.com
AUTOCROSS - PH I PRZ U RIBNIKU
05.09.2011.


Jučer (03/04.09.2011.) se na stazi Glavica u Jarnevićima - Ribnik vozio autocross koji se boduje za Prvenstvo Republike Hrvatske - "Nagrada Grada Kastva 2011.", te Prvenstvo Regije Zapad - "Memorijal Josip Pilat", a sve u organizaciji AK Ozalj iz Ozlja i ASK Kastavac iz Kastva. Pokrovitelji ovog natjecanja su Gradsko vijeće Grada Kastva i Grada Ozlja te Turistička zajednica Grada Kastva.
Prijavilo se 25 vozača, međutim 2 vozača su odustala te je po stazi prašilo ukupno 23 vozila, a iako je Sportska komisija uručila nekoliko kazni/opomena, vozači kojima su bile namijenjene, sportski su ih prihvatili bez prigovora.
Samo natjecanje je bilo vrlo zanimljivo i napeto, organizacijski dobro pokriveno te za gledatelje nije nedostajalo hladnog osvježenja na šanku, hrane, dobrih akrobacija na stazi, te adrenalina prilikom nesvakidašnjih prizora koje su mogli vidjeti ove nedjelje u Ribniku. Iako je bilo puno zanimljivih situacija na stazi, izdvojiti ćemo samo nekoliko najzanimljivijih, a jedna od tih je svakako vožnja Roberta Čuline koji se sa školjkaša prebacio na buggy vozilo. Obično vozači traže najkraću putanju, međutim Robert kao da je tražio "zavoj više" te je u nekoliko navrata 'proširio' pokoji zavoj, jednom je čak prešao s jednog dijela staze na drugi, ali se na isti način i vratio, a utrku je završio tako da se (vjerojatno želeći skratiti zavoj) zabio u nanos zemlje, te je na njega svojim buggyjem naletio Robert Vuradin. Na žalost, za oba vozača je ta vožnja bila kraj, ali im se ne može osporiti da su gledateljima priuštili ono što je karakteristično za autocross - nesvakidašnja vožnja i 'neobična' vozila uz puno adrenalina.
Zanimljiva je bila i zadnja vožnja u borbi Vigora Grbac i Roberta Vuradin. Naime, iako je Grbac prednjačio na stazi, u jednom trenutku je svojim buggyjem 'zajašio' na zemljani nanos te ga je Vuradin prestigao. Međutim, Grbac - koji kao da je na trenutak odustao od pokušaja da vrati vozilo na stazu, ipak pokušao još jednom uz glasno navijanje od strane gledatelja i kolega koji su pratili trku, te je uspio, a onda je nastala jurnjava u pokušaju da dostigne Vuradina. Slike za pamćenje.
Uz navedeno, na utrci je bilo još situacija koje su zanimljive gledateljima (ne i organizatori/komisiji i sl.), a to su najčešće sudari uslijed kojih vozila završe na boku (ponekad i na krovu), pa recimo vožnja sa otvorenom prednjom 'haubom' ili otvaranje vrata u vožnji, pa ispadanje dijelova tipa branika i sl. Sve je dobro dok nikome nije ništa, međutim ipak treba voditi računa da neki od navedenih primjera mogu ugroziti ostale vozače na stazi. U svakom slučaju, jedna od zanimljivijih autocross utrka i ako niste bili u Ribniku na utrci, može vam samo biti žao zbog toga.
Rezultati (PDF): PH - UKUPNO; PH - KLUBOVI
ODLIČAN POČETAK SEZONE ZA RALLY POSADU JEMRIĆ-KAPPLER
12.04.2011.
- autori: Siniša Pšeničnik i Sanja Berend

Rally posada Branko Jemrić - Dražen Kapller, članovi AKK Fridge racing, na netom održanom 1. sprint rally Kumrovec 2011, osvojili su odlično 2. mjesto u klasi A5 i 2. mjesto Skupine 1.Pomalo iznenađujuće, budući su vozili slab auto u vrlo jakoj konkurenciji, ali upornošću i dobrom vožnjom stigli su do još jednog pobjedničkog postolja i odličnog rezultata u svojoj karijeri.
Branko Jemrić:
- Što reći...otkud početi??? Dugotrajna priprema automobila nas je iscrpila, pa smo na reli došli umorni i nenaspavani.Budući da je auto slagan praktički "od nule", glavni zadatak na ovom reliju je bilo testiranje auta i otklanjanje "dječih bolesti" kojih, na sreću nije bilo.Na kraju se upornost i trud ponovno isplatio.Prezadovoljan sam rezultatom.Izuzetno tehnički zahtjevan brzinski ispit "Kumrovec" nam je na prvu "legao" i tu smo "jurili" maksimalno koliko je auto dopuštao nadoknađujući hendikep slabog motora naše Fabije.Zahvaljujući dečkima iz "Automehanike Jaković" naša Fabija je izvanredno složena, ali joj ipak fali snage i na tome moramo dobro poraditi.
Zahvaljujem se sponzorima koji su nam omogućili nastup, posebno VELIKO HVALA "šefici" Maji J. koja je odradila velik posao u boksu, kao logističar i mehaničar, a svakako i Maji B. na podršci.
Dražen Kappler:
-Rally je gotov, a pozitivne emocije nakon istog nisu splasnule. Dobra organizacija, super izbor brzinaca, dosta publike su neke kratke crtice koje bi mogle opisati 1.Sprint rally Kumrovec. Iako nas auto nije slušao u potpunosti, uspjeli smo dogurati do cilja i ostvariti vrlo vrijedan rezultat. Hvala svim sponzorima, „šeficama“ na pomoći kao i brojnoj publici uz koju je rally bilo gušt voziti.
Jemrić rally team se zahvaljuje svim sponzorima koji su posadi omogućili nastup i to "24sata", "Automehanika Jaković", "C-mod", "Damek", "A1 asistencija", "Vades folijacentar", "Madras", "CJ dizajn","Bonec" , "Inis" i "EUROart band".
OBAVIJEST O PROMJENI ADRESE SJEDIŠTA ZAS-a
09.03.2011.


SVIM KLUBOVIMA ČLANICAMA ZAS-a
SVIM KLUBOVIMA REGIJE SJEVER
Poštovani,
ovime vas obavještavamo da je temeljem odluke Upravnog odbora ZAS-a, Gradski ured za opću upravu Grada Zagreba, dana 23.02.2011.g. donio rješenje o promjeni adrese sjedišta Zagrebačkog automobilističkog saveza, koja sada glasi:
10000 Zagreb, Rakovčeva ulica 10
Koristimo priliku da vas obavijestimo i o promjeni telefonskih brojeva, koji su sada već u funkciji:
Telefon: 23 00 424
Telefax: 23 14 122

Molimo vas da o ovome na uobičajeni način obavijestite sve članove vaših klubova.
S poštovanjem, Berislav Čegelj, Stručni tajnik ZAS-a
PREZENTACIJA CROATIA RALLY-a EVROPSKOG PRVENSTVA
13.02.2011.


Promocija kalendara FIA Europskog prvenstva - od kojih će ovo biti treće ovosezonsko natjecanje nakon 1000 Miglia u Italiji i ELPA u Grčkoj - daje još više entuzijazma i uzbuđenja organizatorima Croatia Rally-a, koji je za 2011 pripremio još zanimljiviji, značajniji i spektakularniji događaj. Hrvatska Rally 2011 je osmišljen za pružanje ne samo atraktivan itinerer za vozače, već i pružiti im maksimalni užitak, pokrivenost medijima i izravan kontakt s širom publikom, koji će postati jedan od najpopularnijih i najznačajnijih sportskih događaja u Hrvatskoj. Naime, servisna zona biti će smještena u pješačkoj zoni samoga centra Rijeke: jasan znak da je lokalna zajednica prepoznala strast i entuzijazam ovoga kraja. Novi program utrke, koja će imati start i cilj te servisnu zonu u centru Rijeke, od 19.-21. svibnja, već je dostupan danas, uz detaljne informacije o mjestu rally-a na www.croatia-rally.com
FIATISTI AKTIVNI OD SAMOG POČETKA GODINE
20.01.2011.


Poštovani,
Vjerojatno ste već svi upoznati sa funkcioniranjem i radom Kuba FIATISTI. Ipak za one neupućene evo i pojašnjenja.
Klub je neprofitna udruga građana sa pet članova predsjedništva i skupštinom koju čine svi članovi kluba. Klub je "podijeljen" na cjeline odnosno timove koji funkcioniraju kao zasebna jedinica kluba a sve pod kapom imena FIATISTI, te svaki tim ima svoga voditelja koji u dogovoru sa predsjedništvom kluba koordinira susret na svome području.
Tako su se ovu nedjelju održala čak tri GENIJALNA susreta sa ogromnim odazivom članova iz Zadra, Rijeke i Zagreba. Svaki team je unaprijed dogovorio lokaciju i vrijeme. Zadrani su se našli na Smiljevcu, riječani u Crikvenici na rivi, a zagrepčani na svome standardnom mjestu kod nacionalne knjižnice. Odaziv je bio više nego dobar, tako da možemo reći da je preko 150 ljudi i preko stotinu automobila imalo svoj trenutak i cilj, a cilj je uvijek isti: druženje i razmjena informacija i iskustava.
Ponukani viđenim susretima ovoga vikenda, odlučili smo napisati ovaj mali txt te se zahvaliti svima koji su doprinijeli da početak nove 2011te godine krene sa ovako velikim odazivom starih i novi članova.
Veliko hvala svim voditeljima timova koji su organizirali svoje evente, hvala svim članovima kluba i forumašima na dolasku, te sponzorima na pomoći.
Više o samim susretima, kao i slike možete vidjeti na slijedećim linkovima:
Forum te Facebook
S poštovanjem - Tomislav Šprajaček, dopredsjenik kluba Fiatisti, www.fiatisti.hr
PRVENSTVO REGIJE SJEVER
18.01.2011.


-------Original Message-------
From: Tajnik ZAS
Date: 01/18/11 08:04:51
Subject: RE: Prvenstvo Regije Sjever

Svim klubovima članicama HAKS-a s područja HAKS Administrativne Regije Sjever
Svim klubovima članicama Zagrebačkog automobilističkog saveza
Ostalim klubovima (off road, oldtimer, street race) s područja:
- GRAD ZAGREB
- BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA
- BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA
- KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA
- KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA
- MEĐIMURSKA ŽUPANIJA
- OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA
- POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA
- SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA
- VARAŽDINSKA ŽUPANIJA
- VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA
- VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA
- ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
Poštovani,
Upravni odbor Zagrebačkog automobilističkog saveza, kao nositelj HAKS Administrativne Regije Sjever, donio je odluku o raspisivanju Prvenstva Regije Sjever za 2011.g. za
discipline: A02; A03; A04; A05, A07, A07-1; A09: A010 i A011 i sukladno tome izradio Opći športski pravilnik, te Dodatke za sve raspisane discipline, o čemu ste već ranije upoznati, a svi materijali dostupni su i na našim WEB stranicama: www.z-a-s.hr
U nastojanju da vas o tome još opširnije informiramo, te saznamo vaša mišljenja organiziramo sastanak predstavnika svih narečenih klubova koji će se održati u
SRIJEDU, 26. SIJEČNJA 2011.G. U 18,30 SATI
u prostorijama Hrvatskog auto kluba, Zagreb - Avenija Dubrovnik 44 (Novi Zagreb, kod rotora u Zapruđu)
S poštovanjem, Berislav Čegelj, Stručni tajnik ZAS-a

ARHIVIRANI ČLANCI
««« ARHIVA »»»

HYUNDAI IX35 DOSTUPAN JE S ...

Hyundai ix35 dostupan je s ... više

ZG AUTO RALLY 104. JUBILEJA

1. Humanitarni ocjenski auto rally "ZG AUTO ... više

11. RALLY POREČ
2010.

Poštovani,
u prilogu se nalazi Posebni ... više

3. MJESTO I DOMAĆI NASLOV U PULI

Na trećoj utrci Prvenstva ... više

AUTOCROSS - NAGRADA JELENJA U RUPI

Auto klub ''Grobnik'', uz tehnički podršku ... više

3. PARTY FIATISTA
2010.

Prvi vikend u ovom mjesecu organiziran je ... više

AUTOCROSS - SRIJANE 2010.

Ovog vikenda na redu je natjecanje u ... više

HYUNDAI IX20 SPREMAN ZA PARIS

Na predstojećem salonu automobila... više

17. NAGRADA STUBIČKIH TOPLICA

plakatMeđunarodna brdska auto utrka
... više

novi termin - 24-27.05.2018.
Offroad Adventure Camp
www.euro4x4parts.com

Orbis hosting
ORK Schnee
kupujte, prodajte, družite se...
::: SLIKA MJESECA :::
slika mjeseca...
::: I N F O :::
::: MJESTO ZA VAŠ BANNER :::

PRERAČUNAJ

cm

feet

inch

Vrijednosti: 1 Inch = 2.54 cm, 1 Feet = 30.48 cm, 1 Feet = 12 Inch
::: A N K E T A :::
Smatrate li da je naplata radi opstanka Portala i Foruma:
potrebna
potrebna i dobra
nepotrebna
dobra - cijene su OK
dobra - cijene su preniske
dobra - cijene su previsoke
loša
svi tako rade
važno da opstane
svejedno mi je, iako pratim
ljudi su škrti platiti reklamu
ne znam
 

Vrati na vrh stranice

HR Off road portal Schnee © 2004-2018. Sva prava pridržana. l Autorska prava

Osvježeno: 15.02.2018.