Dobrodošli na site !
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OSTALO
ZABAVA
KONTAKT
SPONZORI
ZENTEREN - off road center
OPREMA I PRIBOR ZA LOV - Zagreb, Ilica 132 - tel.: (01) 377 22 43
ACT Rebus
najbolji webhosting u HR!
renoviranje kaseta i tonera
komunalne usluge...
Tooomek
Alan Ford Eskort
BlueDevil
Tomislav Pavić
Tzac
Mario Šoštarić
Davor Zgrablić
Hello Kitty
Neba
Limarija Brezovec
logo portala
ORK Schnee

AKO NISTE ZNALI...

RJEČNIK
EU dictionary - Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik s velikom bazom riječi dostupan online.

I N F O

» AUTOSPORT
» HR-AUTOSPORT

--------------
Od listopada 2008. će se na kioscima prodavati novi 4x4 & SUV Magazin koji će izlaziti svaka 2 mjeseca. Razlika među tipiziranim magazinima o SUV vozilima je da će ovaj magazin posvetiti malo prostora i pravim off roaderima. Prvi broj je u prodaji od 06.10.2008.
--------------

10 godina CROATIA TROPHY-a obilježilo je sudjelovanje i 6 posada iz Hrvatske. Do sada su boje Lijepe Naše branile jedna ili dvije domaće posade, a nadamo se da će ih već slijedeće godine biti više.
--------------
ORKSchnee je još jedan od novijih klubova, a to su i ORK Kameni Svati, ORK Hruševec Kupljenski i ORK Lobor.

--------------
Hrvatski Autocrosseri druže se na Off road FORUMU u rubrici AUTOCROSS. Slobodni ste pridružiti se i sudjelovati u kreiranju noviteta i probijanja tog sporta.
--------------

ANKETA
Koje webstranice off road klubova po vama NISU ZAPUŠTENE?
Križevci
Kameni svati
Kamo Oko Vidi
Bura 4x4
Schnee
Sv. I. Zelina
Sub. Podravska
Kneginec
Kutina
Vrbovec
Uspon 4x4
ZG OFF ROAD
No Limits
4x4 Barban
eXTReMe Tracker

Zadnja ovosezonska utrka OPH u autocrossu
20.09.2006.
Auto-motocross centar ''Rupa'' (na granici sa Slovenijom, nedaleko Rijeke) domaćin je međunarodne utrke u Autocrossu pod nazivom ''Rad-ing Autocross Rupa 2006'' koja se održava ovaj vikend 23. i 24. rujna 2006. Prijavljeno je 51 natjecatelj (među kojima i jedna žena, Ivana Puškarić iz Ogulina, Auto klub ''Klek'') u četiri klase iz Slovenije i Hrvatske. Ovo je ujedno i posljednja utrka koja se boduje za Otvoreno Prvenstvo Hrvatske i na kojoj će se odlučivati o prvacima u svim klasama. Obzirom na samu konfiguraciju staze koja je vrhunski pripremljena i jako brza, očekuje se i niz atraktivnih vožnji, te normalno i puno prevrtanja, udaranja, izlijetanja tj. sve što krasi ovu dinamičnu auto disciplinu.
Voze se klase 1 (vozila do 1400 ccm sa jednim pogonom), klasa 2 (vozila do 2000 ccm sa jednim pogonom), divizija 3 (specijalna vozila za autocross - ''Buggy'', jačina motora do 4000 ccm i sa pogonom na sva četiri kotača), te OPEN klasa (školjkaši tj. obična vozila snage do 4000 ccm i pogonom na sva četiri kotača).
Ne bi bilo fer izdvojiti neka vozila posebno, ali ćemo ipak neka spomenuti 3 Subaru Impreze 4X4 snage 2000 ccm turbo (cca 250 konjskih snaga), Suzuki Swift 1300 ccm Turbo 4X4 (pobjednik sa street race-a, cca 300 konjskih snaga), te kod buggy-a Buggy sa dva motora od Yamahe 750 (cca 320 konjskih snaga)...
Satnica :
Subota: 10 - 13 - tehnički pregled vozila
15,00 - 18,00 - treninzi
21,00 - 23,00 - međunarodna nogometna utakmica između Slovenskih i Hrvatskih vozača (predigru igraju mehaničari)
Nedjelja: 09,00 - 10,00 - Warm up
10,00 - start kvalifikacijskih krugova i finale.
Na repertoaru je i bogata ugostiteljska ponuda.
 
TP-rally škola u Marofu...
14.09.2006.
U Marofu ste mogli iskoristiti fantastičnu priliku da Vas "treniraju" najjači HR vozači kao Juraj Šebalj i Siniša Crnojević uz pomoć TP-auto-ekipe Ivana, Danijela i Tomislava. Pročitajte Izvještaj.pdf.
 
Autocross - Međunarodno PH u Jaski
13.09.2006.
Na stazi "Mladina" u Jastrebarskom, još jednom ove godine prašili su autocrosseri.
Različiti uvjeti na stazi nisu ih omeli, a snašli su se i po blatnoj stazi u subotu, i po nedjeljnoj više suhoj nego mokroj stazi.
Malo iznenađenje dočekalo ih je na treninzima koji su se vozili prvog dana nakon obveznog tehničkog i verifikacije. Naime, od svibnja 2006., kada je ACK Kastavac organizirao natjecanje koje je voženo na ovoj stazi, desile su se neke male promjene te se mala skakaonica pretvorila u skakaonu dostojnu kaskadera :).
Nekima je npr. od udarca kod doskoka ispao motor iz vozila (Ivan Jandri), no to ga nije izbacilo iz konkurencije jer je kao i svi ostali autocrosseri, složio vozilo za nedjeljne kvalifikacijske vožnje i finalnu.
Inače, g. ADMIR (pojašnjenje tražiti u ACK Ozalj - g. Jandri) nam je konačno "odvozio" ove sezone - pitanje je KOJEM sponzoru treba zahvaliti :). Usput, g. Admiru je jako lijepo bilo za vidjeti kako kolege oko vrata nose njegovu sliku :) te zahvaljuje svim obožavateljima :).
Međunarodno Prvenstvo RH u autocrossu - Nagrada INA-e, "3. memorijal Vladimira Samse" vozilo se pod organizacijom Moto i autocross kluba Jaska, a vozila su bila u standardnim podjelama na klasu 1 i 2 (do 1400 i do 2000 ccm), Diviziju 3 te Open klasu.
Rezultate natjecanja koje se boduje u skladu s Međunarodnim športskim pravilnikom FIA, Pravilnikom o auto športovima Hrvatskog auto i karting saveza te Dodatkom A04 Pravilnika o auto športovima za autocross natjecanja za 2006. godinu, možete pogledati u PDF formatu po grupama:
 
KONAČNO! - DELTA U EUROPI!
12.09.2006.
Upravo pristigla vijest, od Glavnog tajnika HAKS-a g. Zrinka Gregureka iz Pariza, sa sjednice FIA rally komisije osim "deltaša" razveseliti će, sasvim sigurno, sve ljubitelje auto športa u Hrvatskoj.
Vijest glasi:
"34. INA Croatia Delta Rally 2007. " bodovati će se za Prvenstvo Europe.
Time su okrunjeni desetogodišnji napori entuzijasta Auto kluba "Delta" Zagreb,
poduprijeti Hrvatskim auto i karting savezom, Hrvatskim Olimpijskim odborom,
Gradom Zagrebom i INA-industrija naftom d.d., uz značajnu podršku športskih
prijatelja iz Europe i svijeta, da se ova priredbe dovede u vrh Europe, u krug deset najznačajnijih auto relija.
TANIŠTVO AK "DELTA" ZAGREB
Čak i da nisam član AK Delta, ovo me ne bi ostavilo ravnodušnom!
Čestitke prije svega svim članovima kluba koji su ostvarili ovako visoki plasman na EU-sportskoj sceni, a potom čestitke i svim ostalim spomenutim i nespomenutim ljubiteljima auto-sporta koji su pomogli i doprinjeli postignutome!
schnee
 
SREDNJA EUROPA ZA EUROPSKU DELTU
07.09.2006.
Nakon vrlo uspješne prezentacije "INA Croatia delta rally", pred novim predsjednikom FIA Rally komisije g. Hansom-Cristophom Mehmelom i suradnicima, za vrijeme prvenstva Europe "Barum rally Zlin" Češkoj krajem prošlog mjeseca, već su stigle i prve službene pozitivne reakcije.
Na sjednici FIA komisije za srednjeuropsku zonu (CEZ) održanoj početkom tjedna u Zagrebu, uz jednoglasan zaključak, upućeno je pismo FIA rally komisiji kojim se izražava podrška kandidaturi "INA Croatia delta rally-ja" za upis u najviši rang natjecanja – Rally prvenstvo Europe za 2007.g.
Sjednica FIA rally komisije je zakazana u Parizu za utorak 12.09.2006.g., a zajedničku prezentaciju AK "Delta" i HAKS-a će obaviti glavni tajnik Saveza g. Zrinko Gregurek.
Očekuje se da će ova prezentacija biti popraćena i posebnim pismima podrške, našoj priredbi koja će predsjedniku FIA-e g. Maxu Mosleyu, uputiti najviši državni politički i športski dužnosnici, predsjednik RH g. Stipe Mesić i predsjednik HOO mr. Zlatko Mateša, kao tradicionalni počasni pokrovitelji ove najznačajnje automobilističke manifestacije u našoj zemlji.
"delta press"
 
< home > << 10 >> < 9 > < 8 > < 7 > < 6 > < 5 > < 4 > < 3 >
© schnee - 2004-2009. Sva prava pridržana. l Autorska prava

Osvježeno: 25.09.2006.