Dobrodošli na site !
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OSTALO
ZABAVA
KONTAKT
SPONZORI
ZENTEREN - off road center
OPREMA I PRIBOR ZA LOV - Zagreb, Ilica 132 - tel.: (01) 377 22 43
ACT Rebus
najbolji webhosting u HR!
renoviranje kaseta i tonera
komunalne usluge...
Tooomek
Alan Ford Eskort
BlueDevil
Tomislav Pavić
Tzac
Mario Šoštarić
Davor Zgrablić
Hello Kitty
Neba
Limarija Brezovec
logo portala
ORK Schnee

AKO NISTE ZNALI...

RJEČNIK
EU dictionary - Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik s velikom bazom riječi dostupan online.

I N F O

» AUTOSPORT
» HR-AUTOSPORT

--------------
Od listopada 2008. će se na kioscima prodavati novi 4x4 & SUV Magazin koji će izlaziti svaka 2 mjeseca. Razlika među tipiziranim magazinima o SUV vozilima je da će ovaj magazin posvetiti malo prostora i pravim off roaderima. Prvi broj je u prodaji od 06.10.2008.
--------------

10 godina CROATIA TROPHY-a obilježilo je sudjelovanje i 6 posada iz Hrvatske. Do sada su boje Lijepe Naše branile jedna ili dvije domaće posade, a nadamo se da će ih već slijedeće godine biti više.
--------------
ORKSchnee je još jedan od novijih klubova, a to su i ORK Kameni Svati, ORK Hruševec Kupljenski i ORK Lobor.

--------------
Hrvatski Autocrosseri druže se na Off road FORUMU u rubrici AUTOCROSS. Slobodni ste pridružiti se i sudjelovati u kreiranju noviteta i probijanja tog sporta.
--------------

ANKETA
Koje webstranice off road klubova po vama NISU ZAPUŠTENE?
Križevci
Kameni svati
Kamo Oko Vidi
Bura 4x4
Schnee
Sv. I. Zelina
Sub. Podravska
Kneginec
Kutina
Vrbovec
Uspon 4x4
ZG OFF ROAD
No Limits
4x4 Barban
eXTReMe Tracker

Međunarodno Regionalno Prvenstvo Hrvatske
18.07.2006.
Odvožena je još jedna - treća trka autocrossera koja donosi bodove za Allianz kup te Međunarodno regionalno prvenstvo Hrvatske 2006.
U subotu, 15.07., na rasporedu su osim tehničkog i verifikacije bili treninzi, a u nedjelju 16.07., prije najžešće finalne vožnje, dečki i cure su u 3 kvalifikacijske vožnje pokušali uštimati vozila gumama koje najbolje odgovaraju terenu u Rupi i sl.
Organizator - INA Milenium, iako je polijevao stazu nije mogao izbjeći oblake prašine nakon prolaska vozača. Na treninzima je stazu isprobalo 54 vozača, no u nedjelju ih je startalo 4 manje.
povečaj
Lijepa i pregledna staza bila je pod nadzorom sudaca i redara te organizatora i rukovodstva ovog dvodnevnog druženja, a na 4 ključna mjesta nalazile su se i kamere sudaca činjenica koje će svakako dobro poslužiti prilikom rekonstrukcije natjecanja i situacija na trasi.
Naime, za sve vas koji niste odgledali niti jednu finalnu vožnju u autocrossu, potrebno je spomenuti da se u finalnim vožnjama ide na sve ili ništa. Svi vozači otpuste ventil i zaustavljaju se jedino na 3 načina: na cilju; ako vozilo samo stane, ili ako se utrka prekida pa se ponavlja start.
Kako god bilo, uvijek je napeto i neizvjesno. Od 3 ovogodišnje trke, na zadnje dvije je morala intervenirati liječnička ekipa i to oba puta u finalnim vožnjama, a oba puta se sve desilo nakon starta i prije prvog punog kruga.
Dakle, vozila su startala, ušla na stazu i u prvom zavoju dolazi do bliskog kontakta te se 2 vozila isprevrću, od kojih jedno ostaje (Yugo Ivane Puškarić, HR), a drugo (Kristijan Josip Strahija u Opel Astri, HR) nastavlja vožnju još 2 zavoja nakon čega staje nasred staze, ali vozač ne izlazi van. U isto vrijeme, na samom izlasku iz drugog "lakat" zavoja na boku ostaje i treće vozilo (Peter Kosec u Yugu, SLO). Sve se desilo na prvoj polovici staze, prije završetka prvog od 9 krugova. Nije to ništa čudno jer su takve situacije u svijetu autocrossa "normalne", ali vozači u takvim situacijama koriste i najmanju priliku da izađu iz vozila (ako mogu).
Čudno je da su se na sudačkim mjestima nalazila po 2 suca (4), a oba su pratila istu "točku" tako da ključna mjesta (kao npr. zavoj neposredno uz njihovu poziciju) nisu bila adekvatno popraćena. Ako će i tvrditi drugačije, postavlja se pitanje zašto se nije putem veze javilo direktoru natjecanja stanje na stazi ili zašto direktor natjecanja nije, zbog sigurnosnih uvjeta na stazi kojih očito nije ni bilo u tom trenuitku, prekinuo trku, dozvolio vozačima da izađu iz vozila te raščistio stazu od "živih prepreka" kad se utrke prekidaju i zbog "sitnice" kao prerani start (prerani start je svakako "sitnica" naspram povrijeđenih osoba)?! Ovdje se vozilo još 3 puna kruga prije nego je utrka ipak zaustavljena, a zaustavljena je tek kada je Strahija izašao iz vozila, krenuo prema rubu staze gdje se onesvijestio. Tko je krivac za "nered" na stazi, teško je reći obzirom da se svi naguravaju bez obzira na uvođenje kazni za svaki međusobni kontakt vozila. Dojam da suci i rukovodstvo snose najveći dio krivice pojačan je nezadovoljstvom vozača koji su na briefingu postavili pitanje da li suci znaju što znaći plava zastava?
Strahija je odvezen u bolnicu, no ubrzo je pušten.
Oni koji bolje znaju situaciju među vozačima kažu u slobodnom prijevodu: što su tražili, to su i dobili, pa je tako u sklopu toga vjerojatno zasluženo Metod Knez (SLO) pomaknut za jedno mjesto niže na ljestvici zbog prevelikog broja kontakata sa drugim vozilima na stazi.
I domaći dečki su imali problema sa vozilima. Jandri je gubio dijelove po stazi, Magić je u kvalifikacijskim imao problema, a npr. Hrmanu (mali Ivek) i Vuradinu je staza bila duža nego ostalima pa su umjesto 600, vozili cca 700 metara po krugu - obzirom na krivudanje po rubovima staze :- ). Ali, sve je to autocross i ne bi bio toliko zanimljiv da je drugačije. Ovim putem zahvaljujem na svemu rukovodstvu AMC društva SVIGO - Damiru Kraljiću i Igoru Svaguša te dečkima iz AKK Varaždin i njihovoj logistici - posebno Bobi i Pišti.
Sve rezultate možete pogledati ovdje u PDF formatu:
Klasa 1 - finale A Divizija III - finale A PH - Juniori
Klasa 1 - finale B (1. dio) Divizija III - finale B PH - Klubovi
Klasa 1 - finale B (1.+2. dio) Open klasa - finale PH - Timovi
Klasa 2 - finale OPH - ukupno PH - Ukupno
Allianz Kup - ukupno
Autocrosseri po 3. put ove godine u vatri
13.07.2006.
3. međunarodne utrke - tj. jedna, ali se boduje za Otvoreno PH i Allianz kup u Rupi prikupio je 54 natjecatelja. Organizatoru, AMD INA Milenium te AMCD SVIGO, 15. i 16. srpnja će imati posla sa 18 vozača/vozačica u klasi 1 - do 1400 ccm (10 hrvatskih, 8 slovenskih), u klasi 2 - do 2000 ccm 12 prijavljenih (10 hrvatskih, 2 slovenska), u diviziji III - do 4000 ccm 16 prijavljenih - (9 hrvatskih, 7 slovenskih), te Open klasi - do 4000 ccm 8 natjecatelja (5 hrvatskih, 3 slovenskih).
Na programu je satnica za subotu:
od 11,00 - 14,00h - prijam vozača i tehnički pregled vozila;
od 16,00 - 20,00h - treninzi,
a u nedjelju je u 09,30h WarmUp, u 10,30h vozači startaju sa kvalifikacijskim vožnjama te najzanimljivije - otvorenje, tj. finalna vožnja sa pretpostavljenim početkom u 16,30h.
U Rupi će se pojaviti i dvojac koji je u svijetu Street Racea već poznat po svojim "brzim" preradama (sjetite se Yugića sa 2 motora…). Stazu će isprobati u Suzuki Swiftu 1.3 GTI Turbo koji su dečki nabrijali do nekih 300-tinjak konja.
Ulaznica po osobi za 2 dana stoji 30,00kn, a kao i prošle godine, i ove je ona utoliko vrjednija jer je ulaznica i za nagradnu igru. Nemojte ju baciti jer automatski sudjelujete u nagradnoj igri koju je organizator pripremio za sve posjetitelje. U cijeloj ovoj prići treba izdvojiti i Čulinu, Mištu te Pinela koji su organizatorima osigurali lijepo vrijeme za vikend :-). Pinel (Filčić) je navodno svoje vozilo koje je uništio na nedavnoj trci u Varaždinu, skroz-na skroz preradio i pojaviti će se sa potpuno novim na ovom natjecanju.
Staza je upicanjena da "boli od sjaja", a organizator očekuje i veći broj gledatelja nego prošle godine - koja je bila iznimno posjećena. Vidimo se u Rupi.
Poziv u Požegu...
13.07.2006.
Štovana gospodo,
Imamo čast i zadovoljstvo pozvati Vas na kružnu auto utrku za:
- prvenstvo Hrvatske,
- Croatia Škoda Fabia kup
- Volkswagen Polo Castrol Pirelli kup i
- Honda Valvoline Yokohama Cup "ZAGREB U POŽEGI 2006."

koju organiziramo u nedjelju, 16. srpnja 2006.g. na automotodromu Glavica u Požegi, prema slijedećem rasporedu:
- treninzi od 8,30 sati
- svečano otvaranje u 12,45 sati
- utrke od 13,00 sati

Radujemo se vašem dolasku.
ORGANIZATOR:
Auto klub „Delta“ Zagreb
SUORGANIZATOR:
Auto-moto karting klub „Požega”
12. Martinski rally 2006.
07.07.2006.
AMK "Dugo Selo" po 12. put organizira poznati, brzi i pun skokova, Martinski rally na cestama Martinbrega. Rally se boduje za Prvenstvo Centralne europske Zone (CEZ) i Međunarodno Regionalno Prvenstvo Hrvatske - www.martinski.rally.hr.
Ukupna dužina rallya je 194,58 km i vozi se u cijelosti na asfaltnoj podlozi. Sastoji se od 5 dionica i 2 etape te 13 brzinaca ukupne dužine 95,38 km.
PROGRAM 12 Martinskog Rallya:
07.06. - Početak prijava
07.07. - Početak izdavanja putne knjige - Euroherc, Zagrebačka 31, Dugo Selo
08.06. - Zadnji dan primanja prijava
20.07.
- od 18:00-20:00 sati - Verifikacija dokumenata (fakultativno) Euroherc, J. Zorića 101, Dugo Selo
21.07.
- od 10:00-14:00 - Verifikacija i Tehnički pregled vozila
21.07.
- START I ETAPE: 19:01 PRVO VOZILO (noćna vožnja)
22.07.
- 08:00 - OBJAVA STARTNE LISTE ZA II ETAPU
- 09:01 - START PRVO VOZILO
- 21:30 - PREDAJA NAGRADA
Dođite svi iz okolice Zagreba i dalje, naravno, i pogledajte ovaj atraktivan rally na prekrasnom Martinbregu. Pridružite se i fešti na kraju jer Dugoselci je stvarno znaju napraviti!
Sanda Tolić
 
Kružna auto utrka "Zagreb u Požegi 2006.“
06.07.2006.
Pogledajte konačni program kružne auto utrke "Zagreb u Požegi 2006.“, koju organizira AK Delta 15./16. srpnja 2006.g. na Automotodromu Glavica – Požega, u suradnji sa AMKK „Požega“.
U subotu, 15.07. je tehnički prijam i verifikacija dokumenata te slobodni trening, a u nedjelju, 16.07., nakon treninga i utrke, u 18:30h možete vidjeti i konačne rezultate natjecanja.
Detaljniju satnicu/program možete pogledati u PDF formatu ovdje.
< home > < 8 > << 7 >> < 6 > < 5 > < 4 > < 3 > < 2 > < 1 >
© schnee - 2004-2009. Sva prava pridržana. l Autorska prava
Osvježeno: 05.08.2006.