Dobrodošli na site !
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OSTALO
ZABAVA
KONTAKT
SPONZORI
ZENTEREN - off road center
OPREMA I PRIBOR ZA LOV - Zagreb, Ilica 132 - tel.: (01) 377 22 43
ACT Rebus
najbolji webhosting u HR!
renoviranje kaseta i tonera
komunalne usluge...
Tooomek
Alan Ford Eskort
BlueDevil
Tomislav Pavić
Tzac
Mario Šoštarić
Davor Zgrablić
Hello Kitty
Neba
Limarija Brezovec
logo portala
ORK Schnee

AKO NISTE ZNALI...

RJEČNIK
EU dictionary - Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik s velikom bazom riječi dostupan online.

I N F O

» AUTOSPORT
» HR-AUTOSPORT

--------------
Od listopada 2008. će se na kioscima prodavati novi 4x4 & SUV Magazin koji će izlaziti svaka 2 mjeseca. Razlika među tipiziranim magazinima o SUV vozilima je da će ovaj magazin posvetiti malo prostora i pravim off roaderima. Prvi broj je u prodaji od 06.10.2008.
--------------

10 godina CROATIA TROPHY-a obilježilo je sudjelovanje i 6 posada iz Hrvatske. Do sada su boje Lijepe Naše branile jedna ili dvije domaće posade, a nadamo se da će ih već slijedeće godine biti više.
--------------
ORKSchnee je još jedan od novijih klubova, a to su i ORK Kameni Svati, ORK Hruševec Kupljenski i ORK Lobor.

--------------
Hrvatski Autocrosseri druže se na Off road FORUMU u rubrici AUTOCROSS. Slobodni ste pridružiti se i sudjelovati u kreiranju noviteta i probijanja tog sporta.
--------------

ANKETA
Koje webstranice off road klubova po vama NISU ZAPUŠTENE?
Križevci
Kameni svati
Kamo Oko Vidi
Bura 4x4
Schnee
Sv. I. Zelina
Sub. Podravska
Kneginec
Kutina
Vrbovec
Uspon 4x4
ZG OFF ROAD
No Limits
4x4 Barban
eXTReMe Tracker

Redovna godišnja skupština HAKS-a
11.03.2006.
Na današnjoj redovnoj godišnjoj skupštini Hrvatskog auto i karting saveza koju su vodili Predsjednik g. Branko Jordanić i Glavni tajnik g. Zrinko Gregurek uz pomoć g. Arsena Ulčara - športski direktor A02 i g. Ante Baumgartnera - Predsjednik OAŠ-a, prezentirani su neki novi stavovi koji su izmamili ugodno iznenađenje na lica prisutnih. Da li se to HAKS "otvara" prema "van" ili je to samo
privid, vidjeti će se.
Uglavnom, sama podjela posla (ako to tako možemo nazvati) i parcelacija, odnosno prepuštanje dijela "posla" i ovlasti po regijama u Hrvatskoj, dovoljno je veliki korak koji daje nade da se grane autosporta lakše i svrsishodnije mogu razvijati. U nekim danas iznesenim stavkama ima dovoljno prostora za početak eventualnog uvođenja i novih grana kao što
je to i naš off road. Detaljnije ćete moći pročitati na Autosport portalu.
Inače, jučer je u hotelu Panorama u organizaciji ZAS-a održan refreshing za suce i vozače. Pojavio poveći broj vozača i sudaca koji su poslušali izmjene u pravilnicima za ovu sezonu. Predavači su bili članovi Odbora za auto športove HAKS-a kao npr. g. Ante Baumgartner, g. Arsen Ulčar, g. Robert Markt, g. Vladimir Zadravec itd.
Obavijest SVIM KLUBOVIMA ČLANICAMA ZAS-a
02.03.2006.
Štovani,
ovime Vas obaviještavamo o planiranim zajedničkim programskim aktivnostima koje će Zagrebački automobilistički savez realizirati u slijedećem razdoblju:

1. OBVEZUJUĆA OBNOVA ZNANJA („REFREŠING“) ZA SUCE I VOZAČE
kao jedan od uvjeta HAKS- za produljenje licence.
Petak, 10. ožujka 2006.g., 17,00 sati
Zagreb, Hotel „PANORAMA“, Trg Krešimira Čosića (velika dvorana)
Predavači: članovi Odbora za auto športove HAKS-a
2. ŠPORTSKE PRIPREME ZA A07 i A09 – PRAKTIČNI DIO
Nedjelja, 12. ožujka 2006.g.
Karting centar Špansko
09,00 – 12,00 sati ocjenski auto rally
12,00 sati ručak
13,00 – 15,00 sati autoslalom
3. TEČAJ ZA SUCE KLUPSKOG I NACIONALNOG RAZREDA, TE SUCE SPECIJALISTE MJERITELJ VREMENA/BROJAČ KRUGOVA
od 16. do 21. ožujka 2006.g., prema programu u prilogu
Zagreb, Avenija V. Holjevca 10, poslovna zgrada INA-Industrija nate d.d., mezanin
- Program (PDF)
4. ŠPORTSKE PRIRPEME ZA AO1 – PRAKTIČNI DIO
Subota, 1. travnja 2006.g.
09,00 – 15,00 sati
„ST RAUŠ“ Novi Marof
5. ŠPORTSKE PRIPREME I OBNOVA ZNANJA („REFREŠING“) ZA KARTING ŠPORT
Subota, 08. travnja 2006.g.
Karting centar Špansko
09,00 – 10,00 sati, obnova znanja „refrešing“ za suce i vozače
10,00 – 12,00 sati, trening
12,00 sati ručak
13,00 - 15,00 sati trening

Molimo Vas da vaše prjave za navedene programe pisano dostavite tajništvu HAKS-a, poštom, faksom ili e-mailom, i to najkasnije tri dana prije održavanja pojedinog programa.

Sa štovanjem,

STRUČNI TAJNIK
Zagrebačkog automobilističkog saveza
Berislav Čegelj

Dodatna informacija AK Delta - Poziv sucima (PDF)

Program AK Delta u 2006.
28.01.2006.
Novi sportski i poslovni izazovi Auto kluba Delta u 2006. godini između ostalog u prvi plan bacaju "33. Deltu" koja je ove godine
planirana u periodu od 01. do 03. lipnja - tjedan dana ranije.

Uz navedeno, atraktivno je i vraćanje kružne utrke u Grad Zagreb te moguća organizacija rallya u Osijeku i ponovno u Čakovcu.
Definirani program izgleda ovako:

A09 - Autoslalom
"4. Nagrada Zagrebačkog velesajma"
01. travanj 2006. - Zagreb, staza "Zagrebački velesajam"
CEZ, PH, PZ
A03 - Auto rally šport
"33. INA Croatia Delta rally"
01.-03. lipanj 2006. - Zagreb i okolica
PE, CEZ, PH
A01 - Auto utrke na kružnim stazama
"INA - Nagrada Grada Zagreba"
15.-16. srpanj 2006. - Zagreb, staza "Most slobode - Novi Zagreb"
Int., PH i kupovi
A02 - Auto utrke na brdskim stazama
"VW - 13. Nagrada Stubičkih Toplica"
01.-02. rujan 2006. - Stubičke Toplice, staza "Zagorje" (Pila 5.510m)
Int., PH, kupovi
A07 - Ocjenski auto rally
"6. Zagrebački ocjenski rally"
07. listopad 2006. - Zagreb
PH, PZ
Ovim putem se obavještavaju članovi "Delta Timinga" da je u pripremi sastanak sa sucima, a za sve zainteresirane ljubitelje automobilizma, Zagrebački automobilistički savez (ZAS) će organizirati tečaj za suce auto i karting sporta klupskog i nacionalnog ranga, dok će HAKS vjerojatno organizirati tečaj za suce specijaliste.
Kako je tečaj planiran za prvu polovicu ožujka, imate dovoljno vremena razmisliti imate li volje pridružiti se "Delta Timingu". Inače, tečaj je besplatan, a informacije oko prijava možete dobiti na telefone: 01/4617-893 ili 091/200-8455 - g. Slaven Dedić.
Kako je vrijeme za produljenje licenci za suce i vozače, vodite brigu o tome da je krajnji rok do 15.02.2006.
Sve dodatne informacije možete potražiti na stranicama www.akdelta.hr, www.haks.hr, www.autosport.hr.
Pretposljednja rally utrka – Porečki Rally INA 2005.
14.11.2005.
Kao što je i najavljeno, ovog vikenda 12. i 13. 11. 2005. održana je pretposljednja rally utrka sezone – Porečki Rally INA 2005.
Maglovito, oblačno i da ne govorim hladno vrijeme, nije uspjelo zaustaviti ljubitelje rally-a i navijače da dojure do Poreča i bodre svoje favorite i prijatelje.


Organizatorski dio posla pripao je Auto Moto Klubu Skok Racing. Pomalo manjkavo odrađen posao, u što sada ne bih ulazila i što ću im oprostiti zbog poslastice koju su priuštili svima nama.
Pjesma za oko i uho u obliku legendarne Grupe B.
Za one koji ne znaju o čemu pričam, radi se o 200 do 500 konja ispod haube....a oni koji žele saznati još malo više neka slijede link: www.stormloader.com.
Dvije Lancie Stratos, dvije Lancie 037, dvije Lancie S4 i na kraju, većini poznatije tri Lancie Delta Integrale Martini ( Integralke).
Takozvani bolidi u rally sportu koji su prašili po svjetskim prvenstvima do 1986. godine kada su povućeni zbog serije izlijetanja. Logično, treba zauzdati toliko konja, a kada pogledamo samu veličinu auta i njegovu težinu, sve je odmah jasnije.
Tako je grupa B osvojila Poreč i sve one koji su došli, vozeći van konkurencije. Uz egzibicije na prologu prvog dana rally-a, talijanski vozači (Volta, Gobbi,
Carrara, Peruggini, Catania, Ferrara, Baima-Votero, Campagno i Mazzetto), zadržali su gledatelje i do kraja svakog brzinca i duže.
Iskreno se nadam da će primjer Porečkog rally-a slijediti i ostali organizatori rally natjecanja, uvodeći atrakcije ovakvog tipa i na taj način približiti i učiniti atraktivnijim ovaj sport širem broju gledatelja.
Što se tiče Međunarodnog regionalnog prvenstva Hrvatske i tu je bilo vrlo zanimljivo.
Od prijavljenih 80, startale su 63 posade iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Češke, Italije, Austrije i Srbije i Crne gore.
Na samom početku slovenska posada Jereb / Kacin ( SI ) u Subaru Imprezi preuzela je vodstvo, koje je zadržala do samog kraja i tako opravdala naziv favorita. Pratile su ih domaća posada Šaškin / Bruner te mađari Szilagy / Gerge ( H ) dok je posada Šebalj / Klinc na samom početku zauzela tek 5. mjesto. Posada Galić / Mikulec nakon odlično odvoženog Kvarnerskog rally-a, nakon 3. brzinskog ispita završila je tek na 18. mjestu, navodno zbog problema sa automobilom.
Do kraja posljednjeg brzinskog ispita Šebalj se ipak popeo na 3. mjesto (+38,80), ali je na kraju završio ipak drugi zbog diskvalifikacije Szilagya, koji je do tada uredno držao 2. poziciju.
Posada Šaškin / Bruner, također favoriti na svom terenu, uz odličnu vožnju, ali manjak sreće završila je na 3. mjestu, a posada Franja / Pikula na 4. mjestu
ukupnog poretka. Peto mjesto zauzeli su Filipec / Marjanović sa zaostatkom 02:32:8.
Odličnu vožnju pokazala nam je i slovenska posada Humar / Čuk ( SI ) sa Citroenom C 2 koji su zauzeli 7. mjesto u ukupnom poretku i penju se sve više i više.
Veliko iznenađenje i ovacije publike izazvala je i posada Petrič / Kretič ( SI ) sa Zastavom Yugo u
bojama Subarua koji doslovno nisu skidali nogu s gasa i završili na 16. mjestu ukupnog poretka te odmah iza prvoplasirane posade Sopić / Turk, dakle na 2. mjestu u klasi A5. Tako su zauzeli mjesto više nego odlične posade Vlašić (Špicko) / Pogačić koji su do Svetog Ivana ( B18 ) dugo bili na 16. i 14. poziciji ukupnog poretka. U jednom momentu su se čak našli ispred Sopića i zauzeli 1. mjesto u klasi.
Njihovu atraktivnu vožnju nažalost je omeo udarac zadnjim desnim kotačem te su uslijed kvara na vozilu morali odustati.
Nažalost, danak Poreču platila je i posada Crnojević / Maretić, koji su uslijed prevelike brzine završili utrku u zidu, a loše su prošli i Vusić / Čerič ( SI ) i posada Milokanović / Milokanović, okrenuvši se na krov.
Prvo mjesto u N3 klasi zauzela je posada Turk / Hranjc ( SI ), iza njih slijde S. I F. Grendene ( I ) te Markt / Matun na 3. mjestu.
Simpatična posada Raštegorac / Dedić kojoj je ovo
bio tek 2. rally, nažalost je imala problema sa motorom, kao i posada Šiprak / Harapin, ali su uz puno upornosti ipak završili na ciljnoj rampi. Požrtvovnost i iskustvo ipak dovedu ljude do kraja.
U klasi N1 prvo mjesto zauzela je posada Koraca / Sirotić, zatim slijede Nežić / Ivančić i 3. mjesto pripalo je posadi Labaš / Tomašković. Nažalost nismo vidjeli posadu Jemrić / Orešić, koji za sada vode u ukupnom poretku klase N1.
Iako su prijavili utrku, zbog kvara na vozilima ili nedostatka financijskih sredstava (što je nažalost sve češći slučaj u sportu općenito) nismo vidjeli posade Ćurić / Dereta, Beti / Ban, Novosel / Damarija te Veronek / Juričev – Martinčev , koji se ovoga puta trebao okušati u ulozi suvozača.

Kako god bilo neki su otišli kući zadovoljni, neki malo manje, ali svi u dobrom raspoloženju i sportskom ozračju.
Ostala je još jedna utrka do kraja sezone, a tada ćemo vidjeti kako stoje stvari u ukupnom poretku Prvenstva Hrvatske.

Vidimo se na Opatijskom Rally-u 02. i 03. 12. 2005.!
Dodatne slike možete pogledati na linku www.oto-rally.com, a za rezultate kliknite ovdje (pdf) .
Nakon obrade, slijede slike pod linkom FotoGalerija.

Tekst i foto: Sanda Tolić
 
< home > < 8 > < 7 > < 6 > < 5 > << 4 >> < 3 > < 2 > < 1 >
© schnee - 2004-2009. Sva prava pridržana. l Autorska prava
Osvježeno: 01.05.2006.