Dobrodošli na site !
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OSTALO
ZABAVA
KONTAKT
SPONZORI
ZENTEREN - off road center
OPREMA I PRIBOR ZA LOV - Zagreb, Ilica 132 - tel.: (01) 377 22 43
ACT Rebus
najbolji webhosting u HR!
renoviranje kaseta i tonera
komunalne usluge...
Tooomek
Alan Ford Eskort
BlueDevil
Tomislav Pavić
Tzac
Mario Šoštarić
Davor Zgrablić
Hello Kitty
Neba
Limarija Brezovec
ZANIMLJIVOSTI

logo portala
ORK Schnee

AKO NISTE ZNALI...

RJEČNIK
EU dictionary - Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik s velikom bazom riječi dostupan online.

I N F O

» AUTOSPORT
» HR-AUTOSPORT

--------------
Od listopada 2008. će se na kioscima prodavati novi 4x4 & SUV Magazin koji će izlaziti svaka 2 mjeseca. Razlika među tipiziranim magazinima o SUV vozilima je da će ovaj magazin posvetiti malo prostora i pravim off roaderima. Prvi broj je u prodaji od 06.10.2008.
--------------

10 godina CROATIA TROPHY-a obilježilo je sudjelovanje i 6 posada iz Hrvatske. Do sada su boje Lijepe Naše branile jedna ili dvije domaće posade, a nadamo se da će ih već slijedeće godine biti više.
--------------
ORKSchnee je još jedan od novijih klubova, a to su i ORK Kameni Svati, ORK Hruševec Kupljenski i ORK Lobor.

--------------
Hrvatski Autocrosseri druže se na Off road FORUMU u rubrici AUTOCROSS. Slobodni ste pridružiti se i sudjelovati u kreiranju noviteta i probijanja tog sporta.
--------------

ANKETA
Koje webstranice off road klubova po vama NISU ZAPUŠTENE?
Križevci
Kameni svati
Kamo Oko Vidi
Bura 4x4
Schnee
Sv. I. Zelina
Sub. Podravska
Kneginec
Kutina
Vrbovec
Uspon 4x4
ZG OFF ROAD
No Limits
4x4 Barban
eXTReMe Tracker


Lončarić najbrži u Virovitici!
09.09.2008.
TP Autosport
Na trećoj i nažalost zadnjoj ovosezonskoj ORC utrci ciljem je u najbržem vremenu prošla posada Lončarić – Beraković u Imprezi STi ispred Stanišića i Bittermana u Mitsubishiju EVO IX i vrlo dobrih Simona i Pazmana u Citroenu C2 R2 MAX.
Proteklog vikenda u Slatini i Virovitici u pravom rally spektaklu mnogobrojni gledatelji i navijači uživali su u odličnim vožnjama ponajboljih domaćih relijaša i izvanredne mlade posade iz Slovenije Boruta Prosenca - Aleša Dolinara u dobro pripremljenom Cliu Williams. Uz najbrže u generalnom plasmanu spomenuti ćemo i izuzetno dobre vozače manjih klasa koji su pokazali kako i «mali» automobili mogu biti vrlo brzi i atraktivni. U klasi SPRINT (do 1400 ccm) najbrži su bili braća Vojvodić ispred Combaj – Kappler i posade u sastavu Marko Đurković – Lorena Nosić.
U klasi SUPER SPORT nadmoćno su pobijedili već spomenuti Simon – Pazman ispred povratnika u rally vode Kelkovića i Boršića. Kao treći u klasi su vrlo perspektivni Slovenci Borut Prosenc i Aleš Dolinar.
Rally je startao brzincem Slatina nedaleko istoimenog grada na većinski makadamskoj podlozi koja je bila pravi test za vještine posada i pripremljenost automobila. Vrlo brzim i atraktivnim vožnjama Nenad Lončarić već je nakon prvoga dana utrke napravio prednost od preko minute i pokazao da je još u vrhunskoj rally formi. Drugi nakon prvoga dana bili su Stanišić-Bitterman, dok su odličnu treću poziciju držali Habazin i Županić koji drugoga dana utrke nisu bili miljenici sreće, probušivši dvije gume. Siniša Crnojević je nakon odličnog nastupa prvog dana utrke morao odustati zbog kvara na Fabiji RS i time oslobodio jedno mjesto na postolju.
Drugoga dana utrke vozilo se još sedam brzinskih ispita od kojih četiri vrlo atraktivna samim centrom grada Virovitice i tri BI Jasenaš mješovito asfaltno-makadamske podloge. Do izražaja su u subotu došli dobro pripremljeni automobili, prije svega C2 R2 MAX posade Simon-Pazman koja se sa osmog probila na treće mjesto u generalci i prvo u klasi. Unatoč velikoj vručini i zahtjevnim brzincima posade su redom vozile maksimalnim tempom i ničime nisu davale do znanja da se radi o vožnji u ekstremnim vremenskim uvjetima pri temperaturi od 38 stupnjeva i visokoj vlažnosti zraka.
Pored relijaša svakako treba spomenuti da je ORC po prvi puta ugostio i 17 vozača autoslaloma. Slalomaši su vozili gradski brzinac dugačak 4,5 km i vremena koja su postigli su bila i više nego impresivna. Ti rezultati svrstali bi ih odmah iza najjačih i najbržih posada u generalci relija.
I ponajbolji domaći drift vozači dobili su priliku okupljenim gledateljima pokazati svu svoju vještinu. Tako su petorica vozača : Marinko Perković, Tonči Laura, Marko Đurić, Marino Pirić te bivši vicešampion Europe, Josip Žagar, popularni ZAX pokazali svu raskoš talenta u moćnim drift mašinama i izazvali oduševljenje kod ljubitelja oktanskih sportova.
I ovoga puta ORC je dokazao da se različite discipline autosporta mogu fantastično nadopunjavati i kompletno događanje učiniti gledljivijim, interesantnijim i atraktivnijim za. To je definitivno pravi put za povratak auto sporta u žižu interesa šire javnosti, jer mu uz kvalitetnu prezentaciju to mjesto svakako i pripada.
Rezultati rally utrke (AK Delta): www.akdelta.hr/rezultati-virovitica.htm
Poredak najboljih u «slalom» utrci :
Klasa 1

1. Marijan Čengić
2. Davor Čosić
3. Denis Nišević
Klasa 2
1. Marko Palijan
2. Goran Sruk
3. Darko Vrlazić
 
Oktanski vikend u Slatini i Virovitici
05.09.2008.
Malo kasno pristigla obavijest o ORC-u u Slatini i Virovitici glasi ovako:

TP Autosport
Ovog nas vikenda očekuje veliki oktanski ORC spektakl u gradovima Slatini i Virovitici. Najspremniji domaći relijaši okušati će se na 1. Virovitičko – Podravskom ORC reliju 2008. u borbi za ukupnog pobjednika i pobjednike po klasama u premijernoj ORC sezoni. Start relija je u Slatini, u petak 5. rujna oko 17 sati, a automobili će u Slatinu pristići već u jutarnjim satima kako bi obavili tehnički pregled i verifikaciju za utrku. Ulazak u servisno parkiralište je slobodan i ti će se moćni rally bolidi moći razgledati iz blizine. U petak su na programu tri brzinska ispita „Slatina“ na većinski makadamskoj podlozi nedaleko samog grada. U subotu rally karavana se seli u središte najslađe hrvatske županije, grad Viroviticu gdje će ponajbolji domaći vozači biti pojačani drift vozačima i autoslalomašima koji će odraditi svoje utrke u pauzama između gradskih rally brzinaca. Najbolja pozivnica za posjetu ORC utrkama ovog vikenda je solidan broj moćnih rally i slalom automobila, nekoliko stvarno atraktivnih drift mašina i ponajbolji domaći vozači koji najavljuju borbu do zadnjeg metra rally i slalom utrke.
Satnica ORC oktanskog vikenda:
Petak 05. rujna
10 – 14h verifikacija i tehnički pregled (Slatina, parkiralište HŽ-a)
16h dolazak automobila u predstartno parkiralište, svečani start
16:46h start prvog vozila (Slatina, Trg Svetog josipa – ispred robne kuće)
tri brzinska ispita „Slatina“ dužine po 10,26 km)
19:55h cilj prvoga dana utrke (Slatina, Trg Svetog josipa – ispred robne kuće)

Subota 06. rujna
8h početak rada servisnog parkirališta (Virovitica, parkiralište iza robne kuće)
10:01 start prvog vozila (Virovitica, Trg DR. Franje Tuđmana)
tri brzinska ispita „Jasenaš“ dužine po 12,94 km
četiri brzinska ispita „Virovitica“ dužine po 4,56 km
autoslalom utrke
drift performance
15:32h cilj utrke, svečano proglašenje, dodjela nagrada (Virovitica, Trg DR. Franje Tuđmana)
 
1. Virovitičko-Podravski ORC rally 2008. – najava
26.08.2008.
Medijski pokrovitelj: TP/HR Autosport
Nakon ljetne stanke ORC rally prvenstvo nastavlja se utrkom u Slatini i Virovitici 5-6. rujna. Najslađa hrvatska županija ugostiti će ponajbolje domaće rally posade pojačane konkurencijom iz Slovenije i Mađarske.
U dva dana utrke pred posadama će biti deset brzinskih ispita od ukupno 87,84 km mješovite makadamsko-asfaltne podloge.
Ukupna dužina utrke sa etapama iznosi 234 kilometra. Prvoga dana relija na programu su tri brzinska ispita nedaleko grada Slatine vrlo zanimljive konfiguracije, sa većinski makadamskom podlogom i biti će pravo mjesto za prezentaciju vozačkih vještina. Servisna zona smještena je u samom gradu Slatini, a ceremonijalni start utrke najavljen je za 5.rujna. u 17 sati.
Drugog su dana utrke na programu je ukupno 7 brzinskih ispita, od čega 4 ispita gradskim ulicama Virovitice, a 3 ispita, „Jasenaš“ voze se u gradskoj okolici. Servisna zona drugoga dana smještena je u samom centru grada i otvorena je za gledatelje. Utrka će se u subotu, 6. rujna nastaviti u 10 sati i trajati će do 15 i 30, kada je najavljeno svečano proglašenje i podjela nagrada najuspješnijima.
Bez sumnje očekuje nas pravi rally spektakl, još neviđen u Virovitičko Podravskoj županiji. Uz atraktivne brzinske ispite očekuje se veliki broj Virovitičana, Slatinčana i ljubitelja relija iz cijele Hrvatske. Ponajbolji domaći reli vozači najavljuju borbu do zadnjeg metra utrke i pozivaju sve ljubitelje automobilizma da im pomognu svojim navijanjem.
* Program * Slatina - karta
* Satnica * Virovitica - karta
* Itinerer * Jasenaš - karta
 
Autocross utrka u Vrbini
16.07.2008.
Organizator utrke u Vrbini je AMK "OAZA" Brdovec, a termin utrke je 19.07.2008. s početkom u 15,00 sati u Javorju Brdovečkom. Prijave se zaprimaju do 14,30h uz startninu od 100,00 kn.
Organizator je prošli mjesec imao jednu trku te se čini da zainteresiranih ima kad su odlučili organizirati još jednu u tako kratkom periodu. Neka, tako i treba.
Zgodno je napomenuti i to da ste svi dobrodošli, a spriječiti Vas ne može ama baš ništa!
Naime, natjecanje nije po nikakvim posebnim pravilima jer nije u kalendaru HAKS-a, a nisu ni klase ništa posebno dijeljene, što pak znači da se može pojaviti tko god želi – bilo sa Fićom, bilo sa Porsheom…kako kaže organizator. Također, nema bodovanja i ako vam nije žao vozila, a prži vas adrenalin kad je brzina i vještina u pitanju, navratite do staze do koje možete doći prema ovim uputama organizatora:
"Kad dođete u Zaprešić, na 4. semaforu idete lijevo (oznaka Brdovec). Tom cestom idete skroz ravno do Brdovca. Nakon škole u Brdovcu (oznaka na cesti) skrenete lijevo. Tom cestom idete preko pruge. Kod crkve na raskršću skrenete lijevo. Nakon tog skretanja dolazite na makadamski put i dalje pratite oznake AUTOCROSS".
Dodatne informacije možete potražiti kod predsjednika kluba – g. Igora Juriš, na tel.: 091 52 77 035.
 
Pogreb Josipa Pilata - sutra!
15.07.2008.
Pogreb Josipa Pilata je u srijedu, 16.07.2008. (sutra) u 17,30 sati na groblju u Ozlju. Ukoliko ne znate gdje se groblje nalazi, možete kontaktirati g. Ivana Jandri na broj: 091/273-2222 kako bi Vas uputio do groblja.
Tužna obavijest o pogibiji dragog autocrossera
14.07.2008.
autocrosser...
Jedan od osnivača Auto kluba Ozalj - JOSIP PILAT, poginuo je prije 2 dana u prometnoj nezgodi u Ozlju.
U subotu 12.07., Josip se s još dva prijatelja, također ljubiteljima autosporta/autocrossa, vozio u otvorenom terencu te je uslijed nezgode zadobio teške povrede uslijed kojih pada u komu.
Preminuo je u nedjelju oko 15,00 sati u Vinogradskoj bolnici u svojoj 26. godini života.
Obzirom da je Josip donor, još se ne zna točan datum, no pretpostavka je da će sprovod biti u srijedu ili četvrtak na groblju u Ozlju. A za ljudinu kakav je bio Josip, njegov veliki prijatelj i kolega, ujedno i predsjednik AK Ozalj – g. Ivan Jandri, vezano na njegovu odluku da donira organe i tako pomogne još nekome kaže da "onaj koji dobije Josipovo srce – živjeti će sa zaista velikim srcem". To će sigurno dokazati i autocrosseri dolaskom na pogreb kolegi Pilatu.
 
© schnee - 2004-2009. Sva prava pridržana. l Autorska prava

Osvježeno: 02.10.2008.