Dobrodošli na site !
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OSTALO
ZABAVA
KONTAKT
SPONZORI
ZENTEREN - off road center
OPREMA I PRIBOR ZA LOV - Zagreb, Ilica 132 - tel.: (01) 377 22 43
ACT Rebus
najbolji webhosting u HR!
renoviranje kaseta i tonera
komunalne usluge...
Tooomek
Alan Ford Eskort
BlueDevil
Tomislav Pavić
Tzac
Mario Šoštarić
Davor Zgrablić
Hello Kitty
Neba
Limarija Brezovec
ZANIMLJIVOSTI

logo portala
ORK Schnee

AKO NISTE ZNALI...

RJEČNIK
EU dictionary - Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik s velikom bazom riječi dostupan online.

I N F O

» AUTOSPORT
» HR-AUTOSPORT

--------------
Od listopada 2008. će se na kioscima prodavati novi 4x4 & SUV Magazin koji će izlaziti svaka 2 mjeseca. Razlika među tipiziranim magazinima o SUV vozilima je da će ovaj magazin posvetiti malo prostora i pravim off roaderima. Prvi broj je u prodaji od 06.10.2008.
--------------

10 godina CROATIA TROPHY-a obilježilo je sudjelovanje i 6 posada iz Hrvatske. Do sada su boje Lijepe Naše branile jedna ili dvije domaće posade, a nadamo se da će ih već slijedeće godine biti više.
--------------
ORKSchnee je još jedan od novijih klubova, a to su i ORK Kameni Svati, ORK Hruševec Kupljenski i ORK Lobor.

--------------
Hrvatski Autocrosseri druže se na Off road FORUMU u rubrici AUTOCROSS. Slobodni ste pridružiti se i sudjelovati u kreiranju noviteta i probijanja tog sporta.
--------------

ANKETA
Koje webstranice off road klubova po vama NISU ZAPUŠTENE?
Križevci
Kameni svati
Kamo Oko Vidi
Bura 4x4
Schnee
Sv. I. Zelina
Sub. Podravska
Kneginec
Kutina
Vrbovec
Uspon 4x4
ZG OFF ROAD
No Limits
4x4 Barban
eXTReMe Tracker


ORC Karlovac: Čibej najbrži nakon prvog dana
28.06.2008.
Svečanim startom u 18 sati započela je druga utrka ORC sezone i 1. Karlovački ORC rally 2008. Nakon dva odvožena superspecial ispita ulicama grada Karlovca očekivano je u vodstvu posada Čibej – Puzić.
Iako su današnja dva brzinca tek uvertira u sutrašnju, «pravu» utrku prevelika želja i tehnički kvarovi već su danas prorijedili konkurenciju. Na startu se pojavilo 26 domaćih posada koje su uz bučnu podršku stanovnika Karlovca i mnogobrojnih gostiju pokazali prave rally vještine. Nekoliko je posada imalo bliske susrete sa stupovima i «rinzolima», dok su neki imali ozbiljne probleme sa automobilima. Ne sumnjamo kako će neki od njih ipak uspjeti otkloniti kvarove i sutra nastaviti borbu za što bolju poziciju.
Prema najavi u ulozi suvozača nastupio je hip-hoper «NERED» i dokazao kao se i u ovoj ulozi odlično snalazi.
Poredak nakon prvog dana :
1. ČIBEJ/PUZIĆ 14:02,1
2. MIŠTA/GORTAN + 5,5
3. LONČARIĆ/BERAKOVIĆ +8,8
4. PETROVIĆ/MATUN +13,1

Sve pohvale idu na račun organizatora, ORC –a i AK Delta koji su današnji, prvi dan utrke uspješno priveli kraju. Ostaje nam, kao i mnogobrojnoj karlovačkoj publici, koja se pokazala kao odličan poznavatelj automobilizma uživati u sutrašnjim brzinskim ispitima KORANA i NETRETIĆ sa startom u 10 sati.
Na ŠRC Korana pripremljen je bogati zabavni i ugostiteljski program tijekom cijelog dana.
Svečano proglašenje pobjednika i dodjela nagrada zakazana je u 16:50 ispred Školske sportske dvorane, Rakovac bb.

LIVE TIMING REZULTATI (AK DELTA)
Foto galerija na Hrautosport.com.
Autor fotografija u prilogu: Siniša Mazulović
Tomislav Ormuž , ORC PR
 
ORC NOSTALGIJA – POVJESNA VOZILA u Karlovcu
26.06.2008.
Povodom 2. utrke ORC sezone 2008., možete pogledati Program (pdf) i Listu prijava (pdf), a u nastavku i dodatne informacije vezane uz ovu novost na našim područjima.

Ovog vikenda u Karlovcu se održava 2. rally ORC prvenstva. Uz obilje zabave i popratnih sadržaja, Klub Belson nostalgija u suradnji s Tp-autosportom odlučio je inicirati pokretanje rally prvenstva povijesnih natjecateljskih vozila u sklopu ORC prvenstva za 2009. godinu.
Sukladno tome predvozilo „00“ karlovačkog rally-a bit će Opel Ascona B 2,0 grupa 1. Radi se o skoro serijskom Opelu starom 32 godine, s minimalnim preinakama prvenstveno u pogledu sigurnosne opreme, motorom od 2000 ccm i 115 KS, mjenjačem sa 4 brzine.
Mogućnosti tog starčeka demonstrirati će nam posada Zlatko Brozović – Mihael Alič inače vozači na Prvenstvu Hrvatske i Europe u brdskim trkama sportskih povijesnih vozila.
Tijekom cijele manifestacije svi zainteresirani moći će razgledati i Opel Kadett GT/E grupe 2 s kojim je lani Brozović osvojio Prvenstvo Hrvatske i 2. mjesto na Prvenstvu Europe. Za razliku od Ascone, Kadett je pretrpio znatne preinake od dodatnih 50-tak konja pod haubom, kratkog prijenosa, blokade diferencijala, kočnica, proširenih kotača i karoserije, olakšavanja i dr.
Ukoliko organizator bude u mogućnosti, održat ćemo i demo vožnju.
No najveća nam je želja probuditi interes za ovim vidom natjecanja, koja su i relativno jeftina, a budi i uspomene na neka lijepa stara vremena našeg i svjetskog rally-a. Bilo bi lijepo ponovno vidjeti na brzincima Fićeke i Stojadine, BMW-e i Fordove, Bube i Spačeke. Sve su to vozila koja su nas nekoć oduševljavala, a mogla bi to i danas.
Zato, ako ste zainteresirani javite se. Rado ćemo vas saslušati i upoznati vas sa svim nepoznanicama. Bitno je da imate volje i želje!
Zlatko Brozović, Predsjednik
 
ORC KARLOVAC – 1. Karlovački ORC rally 2008.
24.06.2008.
27.-28. lipnja u Karlovcu, Netretiću i bližoj okolici vozi se druga rally utrka ORC sezone 2008. Prijavljenih preko trideset posada garantira vrhunski rally doživljaj kakvog još u Karlovcu nismo imali prilike vidjeti.
U petak 27.06. starta 1. Karlovački ORC rally 2008. u samom centru grada Karlovca. Itinerer rally –a sastoji se od deset brzinskih ispita ukupne dužine nešto više od 150 km. Ukupna dužina rally –a sa etapama je 240 km.
Prvog dana utrke, u petak 27.06 na programu su dva super atraktivna gradska brzinska ispita koji će poslužiti za zagrijavanje posadama koje „glavninu posla“ odrađuju u subotu na preostalih osam brzinaca. U petak se vozi u samom centru grada dva puta po 9,24 km. Ispit je kružne konfiguracije i svaki će automobil stazu preći tri puta, odnosno šest puta ukupno. Ispit je idealan za zainteresirane gledatelje koji će iz neposredne blizine moći uživati u majstorijama ovih moćnih rally automobila i ponajboljih domaćih rally posada.
Drugoga dana utrke, u subotu voze se četiri kruga po dva brzinska ispita. U 10:04 starta BI Korana 1 kao prvi brzinac dana, krug se završava sa BI Netretić 1 koji je pravi rally brzinski ispit sa mnogim zamkama, tehnički vrlo zahtjevan i biti će ključan za dobar plasman u utrci. Na prostoru ŠRC Korana, gdje se voze BI 3,5,7 i 9 pripremljen je i bogat ugostiteljski i zabavni program. Posebno atraktivni biti će prolasci rally automobila po makadamskim dijelovima brzinskih ispita, gdje će se posade potruditi oduševiti mnogobrojne navijače i gledatelje.
Promociju svog navijačkog albuma imati će Nered (nažalost promocija je tempirana pred finale, koje su trebali igrati naši, vatreni, no ...). Vrlo je zanimljivo da će poznati hip-hoper prvi dan utrke nastupiti kao suvozač našem poznatom relijašu i prvom čovjeku ORC –a, Draženu Ćuriću. Voditelj dvodnevnog programa bit će DJ Emilio.
Gledatelji će imati prilike tijekom cijele subote pratiti prolaske najavljenih tridesetak rally posada na sportskom centru Korana. Cilj rallya, svečano proglašenje i dodjela nagrada zakazano je nešto prije 17 sati.
Svakako preporučujemo posjetu gradu na četiri rijeke sljedećeg vikenda.
Sve dodatne informacije možete dobiti na tel 098 275 399 Tomislav Ormuž

Poštovani kolege,
imate li namjeru izvještavati sa predstojeće ORC utrke u Karlovcu molim Vas da ispunite obrazac u prilogu i dostavite nam ga prema uputama u samom obrascu. Službenim akreditiranjem omogućiti ćete si nesmetan novinarski rad na utrci. Unaprijed zahvaljujemo i veselimo se vašem dolasku.
Srdačan pozdrav,
TP auto-sport Tomislav Ormuž
ORC PR
 
Prvenstvo Regije Zapad u Rupi - autocross
23.06.2008.
Za vikend 28/29. lipnja će se u Rupi, na stazi AMCD Svigo voziti Pozivno međunarodno natjecanje – Prvenstvo Regije Zapad za "Nagradu Matulja 2008" u organizaciji AMCD Svigo i uz tehničku podršku AMD Grobnik.
Prijavama je prošao rok u petak, 20.06., a sutra (24.06.) će se objaviti i i lista prijavljenih.
Treninge ćete moći pogledati u subotu – 28.06. dok će kvalifikacijske vožnje prethoditi finalnoj u nedjelju (29.06.).
Još jednom se ostavlja link na Pravilnik (pdf) za slučaj da ga do sada niste stigli pročitati.
 
2. Nagrada Dubrave 2008, autoslalom u Zagrebu
12.06.2008.
Sljedećeg vikenda u sklopu „Dana Dubrave“ očekuje nas prava gradska auto slalom utrka u Zagrebu, nažalost jedina u sezoni.
Utrka je uvrštena u kalendar za Prvenstvo Hrvatske i Prvenstvo Zagreba, tako da ćemo imati prilike uživati u majstorijama najspremnijih autoslalomaša iz svih krajeva Hrvatske koji će ove nedjelje na vrućem dubravačkom asfaltu pokazati sve svoje vještine i brzinu. Zagreb je napokon dobio pravu gradsku utrku koja će bez daljnjeg privući izuzetno veliki broj gledatelja i auto sport približiti širokom krugu ljudi. Atraktivno postavljena staza garantira mnogo uzbuđenja i bit će pravo
iskušenje za natjecatelje. Utrka se odvija u nedjelju 15.06. i voziti će se u Branimirovoj ulici, na potezu od Čulinečke do Avenije Dubrava. Utrka se odvija u vrijeme „Dana Dubrave“, tako da se uz oktanska uzbuđenja očekuje i bogat zabavni i ugostiteljski program.
Program utrke, nedjelja 15. ožujka:
09,00-10,30 - SLUŽBENI TRENING
11,45 - SVEČANO OTVARANJE NATJECANJA
12,00 - VOŽNJE (x3)

TP Autosport
Slike: Ivica Drusany
 
© schnee - 2004-2009. Sva prava pridržana. l Autorska prava

Osvježeno: 02.07.2008.