Dobrodošli na site !
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OSTALO
ZABAVA
KONTAKT
SPONZORI
ZENTEREN - off road center
OPREMA I PRIBOR ZA LOV - Zagreb, Ilica 132 - tel.: (01) 377 22 43
ACT Rebus
najbolji webhosting u HR!
renoviranje kaseta i tonera
komunalne usluge...
Tooomek
Alan Ford Eskort
BlueDevil
Tomislav Pavić
Tzac
Mario Šoštarić
Davor Zgrablić
Hello Kitty
Neba
Limarija Brezovec
ZANIMLJIVOSTI

logo portala
ORK Schnee

AKO NISTE ZNALI...

RJEČNIK
EU dictionary - Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik s velikom bazom riječi dostupan online.

I N F O

» AUTOSPORT
» HR-AUTOSPORT

--------------
Od listopada 2008. će se na kioscima prodavati novi 4x4 & SUV Magazin koji će izlaziti svaka 2 mjeseca. Razlika među tipiziranim magazinima o SUV vozilima je da će ovaj magazin posvetiti malo prostora i pravim off roaderima. Prvi broj je u prodaji od 06.10.2008.
--------------

10 godina CROATIA TROPHY-a obilježilo je sudjelovanje i 6 posada iz Hrvatske. Do sada su boje Lijepe Naše branile jedna ili dvije domaće posade, a nadamo se da će ih već slijedeće godine biti više.
--------------
ORKSchnee je još jedan od novijih klubova, a to su i ORK Kameni Svati, ORK Hruševec Kupljenski i ORK Lobor.

--------------
Hrvatski Autocrosseri druže se na Off road FORUMU u rubrici AUTOCROSS. Slobodni ste pridružiti se i sudjelovati u kreiranju noviteta i probijanja tog sporta.
--------------

ANKETA
Koje webstranice off road klubova po vama NISU ZAPUŠTENE?
Križevci
Kameni svati
Kamo Oko Vidi
Bura 4x4
Schnee
Sv. I. Zelina
Sub. Podravska
Kneginec
Kutina
Vrbovec
Uspon 4x4
ZG OFF ROAD
No Limits
4x4 Barban
eXTReMe Tracker


"ZG Auto rally 101. jubileja"
28.09.2007.
Poštovane kolegice i kolege, dragi športski prijatelji,
Zagrebački automobilistički savez organizira u nedjelju 14. listopada 2007.g. pozivni ocjenski auto rally pod nazivom „ZG Auto rally 101. jubileja“, kojim želi obilježiti obljetnicu utemeljenja „1. hrvatskog automobilnog kluba“, utemeljenog u Zagrebu 1. lipnja 1906.g., što ujedno predstavlja i početak organiziranog bavljenja automobilističkim športom u našoj zemlji i humanitarnim prilogom pomoći pacijentima Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra.
Kao trasa jubilarnog relija izabrane su lokacije „povijesnih pruga“ zagrebačkog auto športa: Zagreb – Mičevec – Sljeme – Gornja Bistra – Zagreb – Samobor – Stojdraga.

OBAVIJEST (pdf)
PRIJAVNI LIST (pdf)
POSEBNI PRAVILNIK (pdf)
- ZAS -
 
OBAVIJEST vezana uz brdsku utrku u Skradinu
20.09.2007.
Na svim natjecateljskim i službenim vozilima na brdskoj utrci u Skradinu na prostoru "obvezne naljepnice organizatora“, iznad startnog broja, biti će postavljena prigodna naljepnica koju vam dostavljamo u privitku.
Uz to, svi koji to žele, moći će kupiti ovakvu naljepnicu kao uspomenu na skradinsku utrku, a prihod od toga, kao i čisti prihod utrke, će se uplatiti u korist fonda za stradale vatrogasce.
 
Međunarodna regionalna brdska auto-utrka
19.09.2007.
Poštovani,

imamo čast i zadovoljstvo pozvati vas da sudjelujete u programu Međunarodne regionalne brdske auto utrke „VW Sljeme nad Krkom – Nagrada Grada Skradina 2007.g. koju u suorganizaciji sa AK „Mihovil“ Šibenik organiziramo 22. i 23. rujna 2007.g. na stazi Skradin.
Glavni pokrovitelj: Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka.
Pokrovitelji: Grad Skradin i Općina Stubičke Toplice.

Sa poštovanjem,
Organizacijski odbor
 
Poziv na CANNONBALL 8000 u Zagrebu
14.09.2007.
Pozivamo Vas u nedjelju 16. rujna od 16 do 19 sati na Starčevićev trg*, pored hotela The Regent Esplanade Zagreb, kako biste poželjeli dobrodošlicu najglamuroznijem reliju Cannonball 8000.
U suradnji s hotelom The Regent Esplanade u Zagreb dolazi 260 vozača u čak 130 najatraktivnijih i najluksuznijih automobila od Lamborghinija, Aston Martina, Rolls Royca, Maseratija, Ferrarija.....
 
CANNONBALL 8000 rally
12.09.2007.
U ime hotela The Regent Esplanade Zagreb te u ime organizatora vodećeg europskog revijalnog rallyja pod nazivom Cannonball 8000 koji 16. rujna 2007. dolazi u Zagreb, u Zagrebu je održana tiskovna konferencija na kojoj je javnost upoznata s detaljima ovog glamuroznog događaja.
Tom je prigodom glavni pokretač i vlasnik rallyja g. Conrad Wall uručio gradonačelniku g. Milanu Bandiću ček u iznosu od 50.000 kuna kao zahvalu Gradu za pruženu podršku tom događaju.
Najavu za ovaj spektakl, kakva ćete vozila moći vidjeti i slično možete pročitati u prilogu (pdf format).
 
“VW Sljeme nad Krkom – Nagrada Skradina 2007.”
06.09.2007.
Obavijest br. 3

Posebni pravilnik, Obavijest br. 1,
Obavijest br. 2 i svi drugi prateći materijali za međunarodnu brdsku auto utrku “VW Sljeme nad Krkom – Nagrada Skradina 2007.” ostaju važeći osim u dijelu datuma održavanja utrke koja će se umjesto 01./02.09.2007. održati 22./23.09.2007.g. sa niže navedenim izmjenama i dopunama reguliranih kroz...OBAVIJEST br. 3.
 
Obavijest - otkazana autocross utrka u Jaski
05.09.2007.
Otkazana je autokross utrka za Prvenstvo Hrvatske koja je u kalendaru bila upisana za 22.-23-09.2007. na auto i motocross stazi Mladina u blizini Jastrebarskog. Razlog je pomanjkanje sredstava za organiziranje natjecanja kako navodi organizator - ACK Jaska, no nadaju se da će slijedeće godine uspjeti isfinancirati trku.
< informacija: Tomislav Pavić >
 
Prvenstvo Regije Zapad u autocrossu
03.09.2007.
AK Ozalj je ove nedjelje – 02.09.2007. na poligonu Ribnik organizirao natjecanje Prvenstva Regije zapad u autocrossu na kojem se pojavilo 30-ak vozila. Uz vozila, natjecanje su imali i Quadisti kojih također nije manjkalo, a i vrijeme je bilo lijepo pa se i publika okupila u velikom broju.
Na stazu su prvo izašli quadisti, i to od onih najmlađih pa do starijih, nakon čega su po klasama (divizijama) svoje krugove odvozili i autocrosseri.
Za razliku od prošlogodišnjeg Ozlja, ove godine su vozila izvlačili terenci i to Toyota iz Zenterena – off road center i UAZ iz Off road teama Kutina koji su se za prvi put odlično snašli, a na stazu je jednom prilikom zbog "viška" onesposobljenih vozila izašla i crvena Lada Niva iz organizatorovih redova.
Nakon Rupe i Ozlja, nadam se da će to postati praksa u autocrossu jer je zaista ljepše izvlačiti vozila terencima nego traktorom.
Ove godine je na Ribniku bilo više kroviranja nego lani, no na sreću, bez posljedica po vozače.
Obzirom da se Viktor Trošelj uputio kući nakon kroviranja svog Fiata Tipo i to na samom startu, nadali smo se da je to zbog nemogućnosti vozila da nastavi borbu za bodove, a ne zbog možebitne povrede. Informacija za sve da mi je danas Viktor u telefonskom razgovoru potvrdio da se osjeća dobro – tj. kako sam kaže: "kao da se ništa nije niti dogodilo" (Ferdo, nabavi vanjske retrovizore za drugu trku, hehehe).
U svakom slučaju, atraktivna trka, puno događanja, jedino što je kratko trajalo.
Koliko se sjećam, vožena su 2 treninga, 2 kvalifikacijske i finale, pretpostavljam zbog natjecanja quadista čija pravila vjerojatno nalažu da se finalne vožnje voze po 15 minuta + 2 kruga pa je tako kraćena vožnja autocrossera.
I quadisti su imali nekoliko izvrtanja te se nadam da je s dečkima sve O.K. i da ne osjećaju nikakve posljedice. Dečki i cure voze zaista zadivljujuće, a skokovi su laicima zaustavljali dah svaki put dok nisu doskočili, tj. "spustili se na zemlju" :-). Svaka čast svima!
Organizator, AK Ozalj putem svog predsjednika g. Ivana Jandri, zahvaljujem svima na dolasku i sudjelovanju, a posebno zahvaljuje off roaderima koji su se odazvali pozivu i samo izvlačenje/odvlačenje natjecateljskih vozila svojim terencima učinili elegantnijim; Zenterenu – off road centru te ORT Kutina.
Također, svakako treba spomenuti i zahvalu organizatora sucima, pogotovo AMD Grobnik koji su radili besplatno, a zajedno sa svim ostalim dečkima cijeli dan stajali na suncu dajući maksimum od sebe da bi
što bolje odradili svoj posao, redarima, vatrogascima iz DVD Mahićno te svim članovima AK Ozalj (cca 80-ak članova) koji su radili u organizaciji ovog natjecanja.
Obzirom da osobno nisam mogla preuzeti rezultate, odnosno ostati na proglašenju, zahvaljujem g. Ivanu Jandri osobno i u ime off roadera na pozivu, dobrodošlici, proslijeđenim rezultatima i svemu ostalome, a svim sudionicima i organizatoru čestitke na odrađenome.
 
REZULTATI (pdf format):

Klubovi

Konačni

Timovi

 
Odluka o odgađanju brdske utrke
31.08.2007.
 
Organizacijski odbor Međunarodne brdske auto utrke „Vw Sljeme nad Krkom – Nagrada Skradina 2007.“, suosjećajući sa obiteljima stradalih u tragediji koja je zadesila Hrvatsko vatrogastvo i sve žitelje Šibensko-kninske županije donio je odluku o odgađanju planirane priredbe koja se trebala održati u Skradinu ovaj vikend, 1./2.09.2007.g.
Koristimo priliku da obiteljima svih stradalih izrazimo iskrenu sućut.
 
OBAVIJEST O ZATVARANJU JAVNOG PROMETA
30.08.2007.
Međunarodna brdska auto utrka
„VW SLJEME NAD KRKOM – NAGRADA GRADA SKRDINA 2007” - 01./02.09.2007.
- Ured utrke

Poštovani,
molimo vas da obavijestite javnost o posebnoj regulaciji prometa na području Grada Skradina zbog održavanja međunarodne brdske auto utrke „VW Sljeme nad Krkom – Nagrada Grada Skradina 2007.“
Zbog održavanja međunarodne brdske auto utrke „VW Sljeme nad Krkom – Nagrada Grada Skradina 2007.“, biti će zatvorena za javni promet cesta Skradin – Lozovac, i to:
u subotu 1. rujna 2007.g. od 11,30 do 18,00 sati;
i u nedjelju, 2. rujna 2007.g., od 9,30 do 18,00 sati.
Otvoreni smjer za dolazak u Skradin je sa auto ceste A1, preko Velike Glave i Bičina.


Zahvaljujemo sa poštovanjem,
AK Delta
Tajnik Organizacijskog odbora
Berislav Čegelj
 
l< 18 > << 17 >> < 16 >
© schnee - 2004-2009. Sva prava pridržana. l Autorska prava

Osvježeno: 09.10.2007.