Dobrodošli na site !
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OSTALO
ZABAVA
KONTAKT
SPONZORI
ZENTEREN - off road center
OPREMA I PRIBOR ZA LOV - Zagreb, Ilica 132 - tel.: (01) 377 22 43
ACT Rebus
najbolji webhosting u HR!
renoviranje kaseta i tonera
komunalne usluge...
Tooomek
Alan Ford Eskort
BlueDevil
Tomislav Pavić
Tzac
Mario Šoštarić
Davor Zgrablić
Hello Kitty
Neba
Limarija Brezovec
logo portala
ORK Schnee

AKO NISTE ZNALI...

RJEČNIK
EU dictionary - Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik s velikom bazom riječi dostupan online.

I N F O

» AUTOSPORT
» HR-AUTOSPORT

--------------
Od listopada 2008. će se na kioscima prodavati novi 4x4 & SUV Magazin koji će izlaziti svaka 2 mjeseca. Razlika među tipiziranim magazinima o SUV vozilima je da će ovaj magazin posvetiti malo prostora i pravim off roaderima. Prvi broj je u prodaji od 06.10.2008.
--------------

10 godina CROATIA TROPHY-a obilježilo je sudjelovanje i 6 posada iz Hrvatske. Do sada su boje Lijepe Naše branile jedna ili dvije domaće posade, a nadamo se da će ih već slijedeće godine biti više.
--------------
ORKSchnee je još jedan od novijih klubova, a to su i ORK Kameni Svati, ORK Hruševec Kupljenski i ORK Lobor.

--------------
Hrvatski Autocrosseri druže se na Off road FORUMU u rubrici AUTOCROSS. Slobodni ste pridružiti se i sudjelovati u kreiranju noviteta i probijanja tog sporta.
--------------

ANKETA
Koje webstranice off road klubova po vama NISU ZAPUŠTENE?
Križevci
Kameni svati
Kamo Oko Vidi
Bura 4x4
Schnee
Sv. I. Zelina
Sub. Podravska
Kneginec
Kutina
Vrbovec
Uspon 4x4
ZG OFF ROAD
No Limits
4x4 Barban
eXTReMe Tracker


Na znanje svim Rally funovima!
07.06.2007.
From: Ivica Cesarec
Sent: Tuesday, June 05, 2007 10:41 PM
To: akdelta@akdelta.hr
Subject:
34. Ina Croatia delta rally
---
Poštovani,
34. izdanje Ina Croatia rallya je za nama. Rezultati su objavljeni, a novinarski izvještaji u većoji ili manjoj...
 
34. INA Croatia DELTA Rally 2007. (24.-26.05.2007)
30.05.2007.
Tekst: Sanda Tolić
Slike: TP-Autosport


Završila je i
34. Delta, koja se ove godine konačno vozila kao Prvenstvo Europe i to pod budnim okom FIA-e. Najveće automobilističko natjecanje u Hrvatskoj ove godine je bilo ojačano kako domaćim vozačima, koji su pojačali svoj vozni park, što smo...
 
34. INA CROATIA DELTA RALLY
22.05.2007.
Za 2 dana počinje 34. INA CROATIA DELTA RALLY koji se od ove godine boduje za Prvenstvo Europe.
Svečano otvorenje Rallya započinje na Trgu Bana Josipa Jelačića u četvrtak u 20,30 sati gdje ćete moći vidjeti najvjerojatnije sva vozila. Prije ceremonije otvorenja, od 14,00 do 17,00 sati moći ćete pratiti Shakedown, a Etapa I započinje brzincem na Okiću, nakon kojeg slijede Plešivica, Budinjak i Bundek 25.05., te 26.05. se nastavlja II Etapom koja se vozi na dionicama: Laz, Samci i Sljeme.
Od skoro 787 km ukupnog itinerera, 270 km otpada na brzince i vjerujem da ćete uživati i ove godine.
Program izgleda ovako:
SHAKEDOWN - 24.05.2007.
14:00 - 17:00 Shakedown
ETAPA I - 25.05.2007.
BI - 01, 04, 07 Okić
BI - 02, 05, 08 Plešivica
BI - 03, 06, 99 Budinjak
BI - 09 Bundek
ETAPA II - 26.05.2007.
BI - 10, 13, 16 Laz
BI - 11, 14, 17 Samci
BI - 12, 15, 18 Sljeme
Sve informacije u svako vrijeme su vam dostupne na najboljem i najdetaljnijem autosport portalu: www.autosport.hr gdje ćete pronaći i podatke o zatvaranju prometnica na koji vas direktno vodi link.
 
2. Međimurski Rally
24.04.2007.
Tekst: Sanda Tolić
Slike: www.tpautosport.com


Početak sezone 2007. u Rally-u startao je u Međimurju. Rally u okolici Čakovca, dakle kraj Toplica Sveti Martin, Prekope, Okruglog vrha bio je više nego izazovan za početak sezone. Brze, zahtjevne staze pune prijevoja i mostića, koji skrivaju tko zna što, zahtijevale su koncentraciju vozača i suvozača, koji si nisu smjeli dozvoliti ni najmanju pogrešku. Svako izlijetanje sa staze košta previše vremena koje je kasnije jednostavno nemoguće nadoknaditi, a kod jurnjave za vremenom često dolazi i do naknadnih izlijetanja ili kroviranja. A izlijetanja je boga mi i bilo.
Sudeći po prvoj utrci sezone i listi prijava, sezona će biti vrlo zanimljiva i izrazito jaka. Hrvatski vozači su se ponovili automobilima, a niti slovenska konkurencija se ne može požaliti. Sudeći po prognozama na "autosportu.hr" može se naslutiti kako će ovo prvenstvo biti jedno od najjačih, ako ne i najjače u povijesti rally utrka na našim prostorima.
Rally u Čakovcu održan je na 12 brzinskih ispita podijeljenih u dvije etape. Prvi dan vozila su se dva brzinca u središtu Čakovca ili takozvani Prolog. Na kratkoj gradskoj stazi okupio se jako velik broj gledatelja, oko 10.000.
Obično je prolog usputnim gledateljima najatraktivniji, jer mogu u komadu gledati sve automobile, čak i po više njih u stazi. Brzinac je bio kratak svega 2,7 kilometara te je bilo teško odrediti favorita za drugu etapu, s obzirom da su velik auti bili u sekundi, a veći broj posada etapu je završio sa izjednačenim rezultatima.
Odličnom se vožnjom pokazao Juraj Šebalj. Ipak, prvi brzinac pripao je Stanišiću sa 0,2 sec prednosti pred Šebaljem. Miha Rihtar je na koncu etape imao identičan rezultat kao i Šebalj te su njih dvojica podijelili 1. mjesto.
Drugi dan vozila su se 4 različita brzinca: Prekopa, Prhovec, Okrugli vrh i Toplice Sveti Martin. Vrlo zahtjevni i brzi Okrugli Vrh i Prhovec te Prekopa i Toplice Sveti Martin sa makadamom. Sve u svemu bilo je mnogo atraktivnih dijelova.
U nastavku rally-a Šebalj je ipak nametnuo jak tempo kako bi ostvario što sigurniju prednost, koju je tako zadržao do kraja sa 23,2 sekunde prednosti ispred Tomaža Kačiča.
Kaučič je večinu utrke vodio dvoboj sa Janosom Szilagyijem, što je bilo nadasve zanimljivo samim time što je Szilagy bio pobjednik 1. Međimurskog rally-a 2004. godine. Ništa manje zanimljivo nije bilo niti u borbi za 4. mjesto u kojoj su se našli Antun Filipec, Darko Peljhan, Miha Rihtar i Saša Stanišić.
U klasi N3 Markt je zasluženo osvojio 1. mjesto, a policijska ekipa Mateša / Konjević našli su se na 3. mjestu na veliko veselje Borinog novog suvozača Krešimira Konjevića kojem je ovo prvi rally u životu. Ova klasa je ove godine nešto manje brojna, obzirom da je dosta vozača prešlo u A7. Posada Šiprak / Harapin prešla je u A7 ali i u novi auto, Renault Clio Williams. Nažalost imali su manjih problema sa rezervoarom, ali su ipak završili četvrti. Novosel sa novim suvozačem Tomaškovićem također se ove godine nalazi u A7 i eto, uspio je u ovoj klasi osvojiti 1. mjesto dok se Veronek sa Pazmanom oprostio već iza prvog prologa, a Jemrić je sa Škodom koju vozi ove godine odustao malo kasnije.
Kao što sam već rekla, dosta je posada nešto mijenjalo. Posada Petrić / Požar i Petrič / Lah sjeli su ove godine u Citroen C2 i dobro su se snašli. Osvojili su 1. i 2. mjesto u klasi A6. Galić je nastupio unatoč velikim bolovima u ramenu, ali je na kraju otišao motor na Cliu i tako je morao odustati 2 brzinca prije kraja.
U malim klasama N1 i A5 bilo je također vrlo gusto. Za prvo mjesto u N1 žestoko su se borili Prek i Labaš, a za drugo braća Vojvodići i novi vozač Juraj Combaj, koji je uz male probleme na motoru ipak završio 4.
U A5 se dešavalo svašta...na kraju je Sopić odnio prvo mjesto, totalno zasluženo i bez previše muke, dok su, također favoriti, Cavor i Sekula morali odustati. Cavor je imao problema sa autom i nije mogao nastaviti. Inače odličan Sekula, malo se pokršio na prologu i tako zakasnio u vremensku. Kaznu je naknadno htio stići i to ga je koštalo kroviranja. Tako da je 2. mjesto pripalo Kobolu iz Slovenije, a 3. mjesto osvojila je jedina ženska posada Lana Sutlović/Sanda Tolić u Fordu K. Eto, trud se uvijek isplati i cure su pokazale da mogu.

REZULTATI:

klasa N4
1. ŠEBALJ / KLINC
2. KAUČIĆ / ZORENČ
3. SZILAGY / GERGYE
klasa A8
1. RIHTER / ROJŠEK
2. REITSPERGER / MONTEGO
3. RUMPLER / RUMPLER

klasa A7
1. NOVOSEL / TOMAŠKOVIĆ
2. BRADVIĆ / PISAČIĆ
3. STELMAH / KALEVSKI
klasa A6
1. PETRIĆ / POŽAR
2. PETRIČ / LAH
3. ŠKALIĆ / ŠKALIĆ

klasa A5
1. SOPIĆ / MRZLJAK
2. KOBOL / ZEGA
3. SUTLOVIĆ / TOLIĆ
klasa N3
1. MARKT / MATUN
2. LENGYEL / SZEKELYHIDI
3. MATEŠA / KONJEVIĆ

klasa N1
1. PREK / MRŠNIK
2. LABAŠ / MIKETIĆ
3. VOJVODIĆ / VOJVODIĆ
 

Ukupni rezultati: www.akdelta.hr/cakovec07-rezultati.htm.
Prvi rally sezone u potpunosti je opravdao sva očekivanja, čak i više od njih. Uz dosta promjena svi su hrabro i sa puno entuzijazma ušli u novu sezonu. Borbe su bile izjednačene i zanimljive, gledatelja ko u priči, atraktivnih automobila na pretek....nakon dugo vremena izgledalo je to kao pravo prvenstvo. Nadajmo se da će sponzori i mediji prepoznati svu atraktivnost ovog sporta koji je sudeći po prvoj utrci u sezoni dobio dosta na popularnosti barem među publikom. a zbog nje i naravno vlastite ljubavi prema ovom sportu, smo svi mi tu gdje jesmo.
Dvije kompilacije videa, možete pogledati na slijedećem linku:
www.tpautosport.com/video.
Vidimo se na 34. CROATIA DELTA RALLY-U , koji starta za nepunih mjesec dana 24.-26.05.2007. i nadajmo se da će biti još debelo više prijava i da će svi oni koji su imali problema sa automobilima sve uspješno riješiti.
Tekst: Sanda Tolić
Slike: www.tpautosport.com
 
Otvorenje automobilističke sezone
07.03.2007.
U subotu, 10. ožujka 2007.g. ocjenskim auto rally-jem za prvenstvo Hrvatske i prvenstvo Zagreba započinje ovogodišnja automobilistička sezona.
Čak 48 posada prijavljeno je za nastup na "Mrzlom auto rallyju FUEL SET 2007“
kojeg je organizator AMD „Zanatlija“ iz Zagreba. Uz izrazitu masovnost, posebnost ovogodišnje priredbe je vrijeme njezinog održavanja. Naime start prvog vozila kod ININE zgrade u Novom Zagrebu je u 20,00 sati, dakle radi se o prvom noćnom ocjenskom auto rellyju.
Svi ispiti spretnosti, održati će se na parkiralištima sa sjeverne strane ININE zgrade od kojih jedan i na "šoderu oko tri bora", što će vjerujemo biti posebno zanimljivo za publiku.
Pozivamo vas da nam se pridružite u praćenju ove priredbe, da uz ugodno športsko druženje zajedno proslavimo početak automobilističke sezone.
Tajništvo Zagrebačkog automobilističkog saveza
 
< 15 ><< 14 >> < 13 > < 12 > < 11 >
© schnee - 2004-2009. Sva prava pridržana. l Autorska prava

Osvježeno: 03.07.2007.