Dobrodošli na site !
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OSTALO
ZABAVA
KONTAKT
SPONZORI
ZENTEREN - off road center
OPREMA I PRIBOR ZA LOV - Zagreb, Ilica 132 - tel.: (01) 377 22 43
ACT Rebus
najbolji webhosting u HR!
renoviranje kaseta i tonera
komunalne usluge...
Tooomek
Alan Ford Eskort
BlueDevil
Tomislav Pavić
Tzac
Mario Šoštarić
Davor Zgrablić
Hello Kitty
Neba
Limarija Brezovec
ZANIMLJIVOSTI

logo portala
ORK Schnee

AKO NISTE ZNALI...

RJEČNIK
EU dictionary - Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik s velikom bazom riječi dostupan online.

I N F O

» AUTOSPORT
» HR-AUTOSPORT

--------------
Od listopada 2008. će se na kioscima prodavati novi 4x4 & SUV Magazin koji će izlaziti svaka 2 mjeseca. Razlika među tipiziranim magazinima o SUV vozilima je da će ovaj magazin posvetiti malo prostora i pravim off roaderima. Prvi broj je u prodaji od 06.10.2008.
--------------

10 godina CROATIA TROPHY-a obilježilo je sudjelovanje i 6 posada iz Hrvatske. Do sada su boje Lijepe Naše branile jedna ili dvije domaće posade, a nadamo se da će ih već slijedeće godine biti više.
--------------
ORKSchnee je još jedan od novijih klubova, a to su i ORK Kameni Svati, ORK Hruševec Kupljenski i ORK Lobor.

--------------
Hrvatski Autocrosseri druže se na Off road FORUMU u rubrici AUTOCROSS. Slobodni ste pridružiti se i sudjelovati u kreiranju noviteta i probijanja tog sporta.
--------------

ANKETA
Koje webstranice off road klubova po vama NISU ZAPUŠTENE?
Križevci
Kameni svati
Kamo Oko Vidi
Bura 4x4
Schnee
Sv. I. Zelina
Sub. Podravska
Kneginec
Kutina
Vrbovec
Uspon 4x4
ZG OFF ROAD
No Limits
4x4 Barban
eXTReMe Tracker

PRERAČUNAJ

cm
feet
inch

Vrijednosti: 1 Inch = 2.54 cm, 1 Feet = 30.48 cm, 1 Feet = 12 Inch


Tunis 2008.
13.02.2008.
Idemo se vozit po najvećem pješčaniku. Ideš s nama???
Tako počinje poziv Adrenalin sport's-a iz Slovenije kojim pozivaju zainteresirane na pustinjski tulum. Prvi termin je od 12.04.-26.04.2008., a drugi od 26.04.-09.05.2008. Za 2 tjedna u Tunisu cijena po osobi u vozilu je 850 eura u što je uračunata organizacija, majice, karta, smještaj i hrana na brodu, turistički vodič po Tunisu, nekoliko prenočišta (hotel i kamp) i sl., a morate si dodatno osigurati dovoljno financijskih sredstava za gorivo (otprilike 450 eura po vozilu), cestarine (cca 60 eura/vozilo), hranu (cca 45 eura po osobi), piće i ostale potrepštine.
U prilogu je poziv na slovenskom jeziku te brušura (pdf format) dostavljena od strane organizatora, a unutar brošure se nalaze i kontakt podaci putem kojih možete kontaktirati za daljnje informacije.

-------Original Message-------
From: land-cruiser
Date: 12.02.2008 22:32:49
To: schnee@hi.t-com.hr;
Subject: Tunizija 2008


Gremo se peskat v največji peskovnik. Greš z nami ???
V prilogi imaš brošuro z okvirnim planom potovanja.
Termini so 12.4.2008-26.4.2008 in 26.4.2008-9.5.2008
Cena kot sopotnik v avtu je 850 €. (200€-20.feb. ostalo ob odhodu)
V ceno je všteto : organizacija, majica z logotipom raida, ladijska karta Genoa-Tunis-Genoa, kabina z kopalnico na ladji, hrana na ladji, vodenje po tuniziji, vsa prenočišča v hotelih (3x), prenočišča v campih, stroški skupnega piknika v ksar Ghilanu, večerja in zajtrk v Matmati, zajtrk v Monastiru.
V ceni ni všteto : gorivo (cca 450€/avto), cestnine (cca 60e/avto), hrana (cca 45€/osebo), spominki, pijače in ostalo v lastni režiji v tuniziji.
Lp Mare
 
Novi Jeep GC - Više Granda za istu cijenu
15.01.2008.
Nakon predstavljanja u Frankfurtu u rujnu 2007. godine novi Jeep® Grand Cherokee stigao je i u salone glavnog zastupnika EUROlinea kao i kod svih ovlaštenih distributera. Novi Jeep® Grand Cherokee od sada s još više inovativne tehnologije, s prestižnijim detaljima i osvježenim izgledom vanjštine i unutrašnjosti, a s (gotovo) istom cijenom kao i njegov prethodnik.
Inovativni Hill Descent Control, odnosno sustav za asistenciju prilikom vožnje na jakim nizbrdicama koji oponaša reducirani prijenos, poboljšani 4,7-litarski V8 benzinski motori s povećanom „konjskom snagom“ i okretnim momentom samo su neke od brojnih inovacija novog terenca. Komfor i eleganciju automobila podcrtavaju i mnogi detalji opreme. Grand Cherokee sada je dostupan s multimedijskim sustavom MyGig koji ujedinjuje funkcije navigacije, zabave i komunikacije. Također, automobil je dobio i nova „ksenon“ HID (High-intensity Discharge) prednja svjetla, triput jača od konvencionalnih svjetala što automatski reguliraju visinu snopa ovisno o opterećenosti vozila. A također valja izdvojiti i pet različitih motora od koje je za naše tržište najzanimljiviji mercedesov trolitreni V6 common-rail dizel. I to sve za gotovo istu cijenu.
„Uz broj dodatnih inovacija kao što su Hill Descent Control, izbor od pet motora, dva 4x4 pogona te više premijum komfora novi Jeep® Grand Cherokee nudi više sposobnosti i otmjenosti u usporedbi prema svim ostalim SUV vozilima koja su sastavni dio obilnog SUV tržišta od početka 1992. godine“, rekao je Thomas Hausch, izvršni direktor Chrysler Int. Corp.
< Euroline, Dijana Šutalo, Press and Public Relations >
 
Novi Chrysler i Cherokee iz EUROline-a
07.11.2007.
U prilogu se nalazi press informacija s predstavljanja novog Chrysler Grand Voyagera u Barceloni (Španjolska) kao i s predstavljanja novog Jeep Cherokeeja u Erfoundu (Maroko). Više informacija možete naći na web stranici DaimlerChryslera.
» Novi Chrysler Grand Voyager postavlja novi standard među višenamjenskim vozilima...
» Novi Jeep Cherokee – 4x4 za svakodnevni život...
EUROline, Tomislav Jurišić - Odnosi s javnošću
 
Chrysler 300C – još atraktivniji
27.09.2007.
EUROline d.o.o. i mreža ovlaštenih koncesionara za svoje su klijente pripremili posebnu ponudu vozila Chrysler 300C 3.0 CRD po cijeni već od 293.450 kn (39.999 eura) + PDV. Chrysler 300C je najnagrađivaniji automobil u povijesti Chryslera, a u Hrvatskoj je ponio i titulu poslovnog automobila godine (business.hr). Srce 300C-a je kvalitetan Mercedes-Benzov trolitreni V6 turbodizelski motor koji razvija 218 KS i golemi okretni moment od 510 Nm, što mu omogućuje zalet iz mjesta do 100 km/h za samo 7,6 sekundi uz prosječnu potrošnju od oko 8,5 litara dizela na 100 kilometara. U atraktivnoj ponudi za ograničeni broj vozila Chrysler 300C 3.0 CRD nalazi se i Integrirani servisni paket (ISP), odnosno 5 godina besplatnog redovitog održavanja vozila ili 100.000 km te bogata serijska oprema koja uključuje sve što je potrebno za udobnu i bezbrižnu vožnju, poput ksenonskih svjetala, kožnih sjedala, parkirnih senzora, aluminijskih naplataka 18".
Tomislav Jurišić, EUROline d.o.o.
 
Novi Jeep Cherokee
25.09.2007.
povečaj
Jeep Cherokee i dalje je vođa u segmentu SUV vozila, i to od svoga predstavljanja 2002. godine. Popularno vozilo pruža vlasnicima i entuzijastima off-road vožnje osjećaj slobode i sposobnosti kojim reprezentativno potvrđuje ugled marke Jeep.
Od glave do pete izmijenjen novi Jeep Cherokee ostao je vjeran svom legendarnom 4x4 naslijeđu nudeći dva sustava pogona na četiri kotača – Command-Trac i novi Selec-Trac, sa stalnim pogonom na sva četiri kotača, te je redizajniran ovjes, sustav upravljanja s nazubljenom letvom… Sve to čini Cherokee sigurnijim, mirnijim, upravljivijim i ugodnijim u cestovnoj vožnji.
povečaj
Vanjski je izgled redizajniran i bliži je klasičnom moćnom Jeepovom izgledu kojim oduvijek privlači pozornost Jeepovih kupaca. Međutim, ono na što proizvođač posebno stavlja naglasak vezan je uz uređenje unutrašnjosti koja je prostranija, opremljenija i primjerenija zahtjevnijem europskom kupcu. U unutrašnjosti su poboljšani udobnost sjedala te prostor za stvari i prtljagu. Prvi se put pojavljuje i Sky Slider, pomični krov koji vožnju na otvorenom čini uistinu zabavnim iskustvom. Popis je serijske i dodatne opreme proširen te u ponudi možemo naći sadržaje poput daljinskog paljenja, kišnih senzora, memorije sjedala, kontrole radiouređaja na upravljaču, podizače stakala s ekspres opcijom i mnoge druge. U ponudi su dva modela: Jeep Liberty Sport i Jeep Liberty Limited.
povečaj
povečaj
"Novi Jeep Cherokee ističe među konkurencijom nudeći klasičan Jeepov dizajn, dva tipa pogona na četiri kotača, poboljšane cestovne performanse, obilje prostora za stvari i prtljagu kao i sadržaje standardne i dodatne opreme koji nisu karakteristični za vozila srednjeg SUV segmenta. Jeep Cherokee je kombinacijom udobnosti i pogodnosti dodatnih sadržaja postavio visoke kriterije u srednjem SUV segmentu“, rekao je Jeepov direktor marketinga i komunikacija John Plecha.
Novi Jeep Cherokee dizajniran je da zadovolji kupce koji traže Jeepovu 4x4 sposobnost, udobnost i pogodnost dodatnih sadržaja. Namijenjen je, ponajprije, mladim parovima i obiteljima kao i tomu da bude službeno vozilo. Prilagođen je i muškarcima i ženama. Vlasnici novog Jeepa Cherokeeja s ovim će vozilom svakako pronaći ravnotežu između svakodnevnih potreba i strasti za avanturizmom.
Tomislav Jurišić, EUROline d.o.o.
 
Jesenska off road ekspedicija po Velebitu
22.09.2007.
Land Rover Club iz Slovenije poziva da se pridružite off road ekspediciji koja će od petka (26.10.) do nedjelje (28.10.) surfati Velebitom.
Start je planiran iz Starigrada – Paklenica nakon čega će ekipa krenuti do izvora Zrmanje i dalje na Velebit.
Subotu će se probijati do adrenalinskog parka Rizvan gdje će se i kampirati. U nedjelju se kreće dalje prema sjeveru, preciznije do planinarskog doma Zavižan koji je ujedno i cilj ekspedicije.
U nastavku je i ostatak plana puta na slovenskom, a također možete popuniti i obrazac prijave ili kontaktirati g. Marijana Cukrova na niže navedene kontakt podatke.

Kolegice in kolegi
Po nekajletni pavzi, zopet organiziramo jesensko offroad ekspedicijo na
Velebit petek, 26-nedelja 28.10. OKTOBER 2007.
Tako kot leta 2003 in 2004 startamo v Starigrad-Paklenici, gremo do izvira
Zrmanje in nato na greben Velebita.
V soboto se moramo prebiti do adrenalinskega parka Rizvan pri vasi Rizvanusa, kjer bomo kampirali. V nedeljo nadaljujemo preboj proti severu, cilj je planinski dom Zavizan od koder se po kosilu spustimo v Liko, kjer se v Krasnem polju locimo od nasega vodica Marina in se usmerimo proti Sloveniji. Z Marinom smo dogovorjeni tokrat samo za tri glavne obroke - petkova vecerja v Hotelu Rajna, sobotni piknik na Velebitu in nedeljsko kosilo v planinskem domu Zavizan (ali pa gostilna v Krasnem polju). Vse ostalo si morajo udelezenci prinesti, pripraviti in postreci sami (pijaca, vecerja sobota, nedelja zajtrk).
Podroben plan ekspedicije in cene so v prilogi. Vabim vse avanturiste, da se
nam pridruzijo na tej brez dvoma vznemirljivi ekspediciji.
Za vse dodatne informacije sem na voljo na mailu marjan.cukrov1@siol.net ali +386 (0)41 634 222.

Marjan Cukrov
Trzin, Slovenija
 
Jeep ponovo u uniformi
22.09.2007.
Chrysler je na sajmu vojne opreme Defence Systems & Equipment International u Londonu predstavio novi višenamjenski JEEP J8, čime je to legendarno vozilo ponovno postalo raspoloživo za upis u vojnu službu.
„Jeep vozila imala su debi u vojnoj službi 1941. godine i stekla su reputaciju dulju od 65 godina kao svjetski pojam off-road sposobnosti i raznovrsnosti u civilnoj i vojnoj upotrebi. Novi Jeep J8 označuje povratak branda proizvodnji vozila za vojnu i civilnu upotrebu, a iste sposobnosti koje su Jeep Wrangler i Wrangler Unlimited učinile slavnima također čine i Jeep J8 višenamjenskim vozilom“, rekao je Thomas Hausch, dopredsjednik međunarodne prodaje Chryslera.
Kao temelj novomu modelu uzet je novi Jeep Wrangler Unlimited, čiju su sposobnost i raznovrsnost povećali Jeepovi inženjeri. Okvir Wrangler Unlimiteda pojačan je za svladavanje većih neravnina i veću nosivost čiji maksimum iznosi 1,339 kg.
Osovine, kočnice i ovjes posebno su napravljeni za specifične zahtjevnije vojne i civilne potrebe. Command-Trac sustav pogona na četiri kotača dopušta maksimalnu raznovrsnost i performanse u on-road i off-road uvjetima.
Jeep J8 pokreće 2.8-litreni četverocilindrični turbodizelaš koji razvija 118 kW (158 KS) i okretni moment od 400 Nm, pružajući sposobnost vuče do 3,500 kg. Motor je sparen s 5-stupanjskim automatskim mjenjačem.
J8 također sadrži jedinstven sustav usisa zraka s filtracijom i „disalicama“ smještenim ispod poklopca što omogućuje prolaz kroz vodu do dubine od 762 mm i pet sati rada u pješčanim olujama.
J8 je dostupan kao pick-up vozilo s dvojim vratima i produženim prtljažnim prostorom za transport opreme ili s četvorim vratima kao višenamjensko vozilo. Može biti proizvedeno u različitim oblicima karoserije i s različitom konfiguracijom sjedala.
Iako nije dizajniran za borbu na prvoj liniji, Jeep J8 sposoban je biti potpuno oklopljen ovisno o dužnostima koje izvršava i ovisno o tome služi li trenutačno kao komandno, ambulantno, civilno ili neko drugo vozilo.
Jeep J8 proizvodit će se u Chryslerovu joint-venture objektu u glavnom gradu Egipta – Kairu te će u prodaji biti u proljeće 2008. godine.

Jeep u vojsci.
Američkoj vojsci u lipnju 1941. Willys MA isporučio je prvu pošiljku gruboga 4x4 vozila, koje je poslije nazvano Jeep. Taj se prethodnik današnjeg Jeep Wranglera već dokazao u svim svojim namjenama pa je glasoviti general Dwight D. Eisenhower izjavio da Drugi svjetski rat ne bi bio dobiven bez Jeep vozila. Jeep vozila proizvodila su se za različite vojske diljem svijeta. Jeep J8 označuje povratak toga vozila u službu potpore vojnih obrana, odnosno povratak Jeepa kao svjetskog dobavljača najkvalitetnijih 4x4 vozila.
Tomislav Jurišić, EUROline d.o.o.
 

< 7 > << 6 >> < 5 >

© schnee - 2004-2009. Sva prava pridržana. l Autorska prava

Osvježeno: 18.03.2008.