Dobrodošli na site !
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OSTALO
ZABAVA
KONTAKT
SPONZORI
ZENTEREN - off road center
OPREMA I PRIBOR ZA LOV - Zagreb, Ilica 132 - tel.: (01) 377 22 43
ACT Rebus
najbolji webhosting u HR!
renoviranje kaseta i tonera
komunalne usluge...
Tooomek
Alan Ford Eskort
BlueDevil
Tomislav Pavić
Tzac
Mario Šoštarić
Davor Zgrablić
Hello Kitty
Neba
Limarija Brezovec
ZANIMLJIVOSTI

logo portala
ORK Schnee

AKO NISTE ZNALI...

RJEČNIK
EU dictionary - Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik s velikom bazom riječi dostupan online.

I N F O

» AUTOSPORT
» HR-AUTOSPORT

--------------
Od listopada 2008. će se na kioscima prodavati novi 4x4 & SUV Magazin koji će izlaziti svaka 2 mjeseca. Razlika među tipiziranim magazinima o SUV vozilima je da će ovaj magazin posvetiti malo prostora i pravim off roaderima. Prvi broj je u prodaji od 06.10.2008.
--------------

10 godina CROATIA TROPHY-a obilježilo je sudjelovanje i 6 posada iz Hrvatske. Do sada su boje Lijepe Naše branile jedna ili dvije domaće posade, a nadamo se da će ih već slijedeće godine biti više.
--------------
ORKSchnee je još jedan od novijih klubova, a to su i ORK Kameni Svati, ORK Hruševec Kupljenski i ORK Lobor.

--------------
Hrvatski Autocrosseri druže se na Off road FORUMU u rubrici AUTOCROSS. Slobodni ste pridružiti se i sudjelovati u kreiranju noviteta i probijanja tog sporta.
--------------

ANKETA
Koje webstranice off road klubova po vama NISU ZAPUŠTENE?
Križevci
Kameni svati
Kamo Oko Vidi
Bura 4x4
Schnee
Sv. I. Zelina
Sub. Podravska
Kneginec
Kutina
Vrbovec
Uspon 4x4
ZG OFF ROAD
No Limits
4x4 Barban
eXTReMe Tracker


34. INA Croatia DELTA Rally 2007. (24.-26.05.2007)
30.05.2007.
Tekst: Sanda Tolić
Slike: TP-Autosport

Završila je i
34. Delta, koja se ove godine konačno vozila kao Prvenstvo Europe i to pod budnim okom FIA-e. Najveće automobilističko natjecanje u Hrvatskoj ove godine je bilo ojačano kako domaćim vozačima, koji su pojačali svoj vozni park, što smo imali prilike vidjeti na Čakovcu, tako i predobrom stranom konkurencijom i zvučnim imenima poput Ilijeva, Simon Jean Josefa, Fontane, Isika, Doncheva i mnogih drugih.
Lista prijava obećavala je napet i kvalitetan Rally, a takav se na kraju i pokazao. Od
prijavljenih 110 posada za Europsko Prvenstvo, startalo je 95, da bi na kraju završile 44 posade. Samo taj podatak dovoljan je da nam bude jasno kako nije bilo nimalo lako. Vozilo se 18 brzinskih ispita:
1. Etapa: Okić, Budinjak, Plešivica i prolog na Bundeku
2. Etapa: Laz, Samci i Sljeme-Pila
Ukupna dužina brzinskih ispita je
270,65 km, a ukupnog itinerera 786,94 km na 7 različitih staza. Staze su, kao što je već poznato vrlo zahtjevne, a dodatno „veselje“ priuštila je i kiša dva dana prije rally-a, koja je od Plešivice napravila skoro pa makadamsku podlogu. Šoder je u bujicama tekao svud po stazi i sve što su vozači popisali na upoznavanju trase više nije bilo isto. Laz već poznato sklizak, Samci brzi do boli, a Okić uzak, brz i „zafrknut“ odnio je najviše žrtava. Na njemu se desilo i najteže izlijetanje. Dotad u vrhu klase A5, posada Sopić/Mrzljak ne samo da je devastirala Swifta, nego su oba završila u bolnici. Koliko nam je poznato Mrzljak je pretrpio potres mozga i već je puno bolje, dok je Sopić polomio nogu na par mjesta i četiri rebra.
Još uvijek je u bolnici, ali se oporavlja i ovom prilikom želimo mu što brži oporavak.
Snimku Sopićevog i Galićevog izlijetanja te Škaliće na Okiću možete pogledati na linku: www.brzina.net (direktan link).
Ujedno
zahvaljujemo ekipi Brzine, Alenu Sprčiću i Darku Matkoviću, na pomoći i podršci nakon našeg odustajanja....Dečki, veeelika pusa!
Dakle već od samog starta bilo je prilično napeto.
Na prvom brzincu najbrži je bio poljski vozač
Tomasz Czopik dok je na drugom slavio Simon Jean-Joseph. Najbolji hrvatski vozač na prvom je brzinskom ispitu bio je Antun Filipec, koji je za Jean-Josephom zakasnio 7,8 sekundi i zauzeo 8. mjesto. Pokazao je koliko je dobar, da bi ipak svoj nastup na Delti završio odlaskom supruzi u bolnicu kako bi prisustvovao rođenju njihovog prvog djeteta i ovom prilikom mu još jednom čestitamo.
3. brzinski ispit Budinjak, dugačak 33 km, uzeo je svoj danak i pobrinuo se za moguće favorite. Simon je izgubio svoju prednost riješivši gumu, Donchev i Czopik su također posustali, pa su se na čelu našle posade Šebalj/Klinc i poljaci Solowow/Baran sa 0,9 sekundi razlike.
Turska posada
Isik/Kaan bila je najbrža na drugom Okiću, ali je na Lazu ipak morao upisati odustajanje.
Tako su se stvari na vrhu mjenjale iz brzinca u brzinac.
Na 13. brzincu – Laz najbrža je pak bila talijanska posada
Fontana/Casazza.
njihovu incar snimku možete pogledati na slijedećem linku, vjerujte mi isplati se: www.corradofontana.it (direktan link).
Na Sljemenu su se u klinču našli Ilijev i Šebalj, koji su između ostalog također imali poteškoće tokom utrke. Ilijev sa volanom, a Šebalj sa gumama.
Nakon 18. brzinca – Sljeme Pila, Simon je stisnuo koliko auto ide i sa 9. mjesta ipak se uspio povratiti na 3. mjesto generalke, Ilijev je zasjeo na 2. mjesto i konačno naša posada Šebalj/Klinc odnjela je 1. mjesto generalke na svom, domaćem terenu. Hrvatska posada Čibej/Karanović zauzela je 2. mjesto u PH, dok su u ukupnom poretku bili 10.
No vjerujem da ste o velikim vozačima čuli i vidjeli sve na raznim stranicama i čak na 15 minutnoj reportaži HTV-a, svaka čast.....“zbilja su se potrudili“.
Međutim vjerujem da šire pučanstvo zanimaju i ostale klase.
Njihova se utrka vodila i na stazi i u boxevima, gdje su se svi vozači više manje borili sa motorom, gumama, ovjesima i ostalim tehničkim problemima koje im je priuštio nedostatak novca i sponzora.
Observeri FIA-e nadgledali su sve, pa je eto došlo i do diskvalifikacija zbog nehomologirane opreme (rukavica). Tako su na startu Pila diskvalificirane posade: Milinković/Vidović, Škalići, Rebrenović/Radivojević, Topalović/Pijević i Rajšić/Vujanić. Na ostalim utrkama europskog prvenstva obično se plaća kazna od nekoliko stotina eura, no eto kod nas je to bila diskvalifikacija i nemogućnost vožnje za Prvenstvo Hrvatske.
Šteta, jer ipak bilo je još toga što nije bilo homologirano ili možda nekorektno, ali nikom ništa. Isto tako neki od vozača imali su pravo tzv.
Super rally-a, a neki ne... i tako bilo je tu svega, ali sad ipak sve ovisi o tome kako si što netko protumači.... pravilnik je ispao kao širok pojam sa dosta nejasnoća i za vozače i za organizatore.
Na samom početku utrke posade Šaškin/Bruner, Stanišić/Biterman i Szilagy/Gergye zbog nehomologirane šasije svojih automobila morale su startati sa startnim brojevima od 500 na dalje, dakle samo u Prvenstvu Hrvatske, pa ipak postigli su zavidan rezultat i pokazali da se mogu nositi sa svime.
Ipak nekako me najviše smeta što se za Prvenstvo Hrvatske na kraju nisu dijelili pehari (što nije ništa novo, jer se nikad ne dijele), a tko bi rekao?!..... s obzirom da smo ipak u Hrvatskoj i vozimo Prvenstvo Hrvatske. S te strane gledano, samo Prvenstvo Hrvatske izgleda nema nikakvu težinu.
Što se može, možda se jednog dana i to promijeni.
Vratimo se mi ipak Delti.
Po klasama stanje je izgledalo ovako:
Klasa A6:
1. Simon/Boyere
2. Turk/Ložnar Kranjc
3. Petrič/Lah

Posada
Galić/Zlatar imala je izlijetanje već nakon prvih 800 m, posadi Petrić/Požar eksplodirao je motor, Simon/Pazman također ovaj put nisu imali sreće sa C2, a Škalići su nažalost diskvalificirani.
Klasa A7:
1. Komljenović/Jeremić
2. Jemrić/Orešić
3. Podpečan/Podpečan

U ovoj mnogobrojnoj klasi također se svašta događalo. Veteran Rade Novosel odustao je na prvom Budinjaku, dok se njegov sin Robert Novosel sa svojim suvozačem Tomislavom Tomaškovićem držao odlično do momenta kad je getriba rekla laku noć na Lazu, pa su tako i oni morali odustati.
Posada Šiprak/Harapin je cijelo vrijeme imala problema sa manjkom guma i lošim ovjesom, ali su se držali i držali dok im na etapi prema servisu nije pukla osovina i tu su morali odustati. Ništa bolje nije prošla ni posada Veronek/Črnac koji su izletjeli na već poznatom Okiću.
Klasa A5:
1. Vrbanović/Kučko
2. Medved/Medved
3. Mlekuž/Mlekuž

E, u ovoj maloj klasi bilo je sve skupa 30 posada. I isto tako ih je puno odustalo. Spomenula sam već posadu Sopić/Mrzljak koja je bila najveći favorit i do svog stravičnog izlijetanja prva u klasi. Odlična je bila i posada Sekula/Radovanić koja je uz probleme s autom ipak na kraju zauzela 2. mjesto u Prvenstvu Hrvatske i svaka ima čast. Sada su se malo oporavili od odustajanja na Čakovcu.
Jedina ženska posada Sutlović/Tolić imala je problema sa Fordom K već prvog dana. Auto je radio malo na 3, malo na 4 cilindra. Mislim da teško možete zamisliti kako se voziti po 33 km dugom Budinjaku na 3 cilindra....praktički ne stižete u slijedeću vremensku. Pumpa goriva se mijenjala čak 3 puta i na kraju je svejedno rekla zbogom, tako da smo morale odustati u momentu dok smo bile 3. u klasi A5 za PH. Ako ništa drugo, pogledale smo kako veliki dečki voze na Samcima....a voze, da citiram Frika: „Svjetsko Prvenstvo“!
Braća Bahoriči u Swiftu također su odustali, kao i posada Cavor/Žmegač.
Klasa A8:
1. Reitsperger/Schauderna

Eto, ostali su jedini i prvi, uvijek nasmijani Reitsperger odvozio je više nego odlično i atraktivno.
Klasa N3:
1. Jerman/Tonejc
2. Komel/Širok
3. Prezelj/Čar

Najveći favorit u ovoj klasi, posada Markt/Matun nažalost, odustala je na Sljemenu. Posadi Raštegorac/Ujević konačno je sjela Xsara i bili su više nego dobri, ali na brzim Samcima nažalost je pretrpjela manje izlijetanje i nije stigla do kraja. Od hrvatskih posada u ovoj klasi istaknula se posada Herceg/Medić, kojoj je ovo prva utrka i završili su 2. u PH.
I policijski team
Mateša/Konjević završio je utrku, ali ovaj puta na 4. mjestu u PH. Posada Postružin/Pospiš također je imala problema sa svojom Astrom i nisu stigli do drugog dana.
U
klasi N2 posada Boršić/Poredski je konačno prekinula niz odustajanja i završila Deltu. Nadajmo se da ih je konačno krenulo!
Klasa N1:
1. Prek/Mršnik
2. Combaj/Babić

U klasi N1 odustale su posade Labaš/Miketić i braća Vojvodić. Sada će biti interesantno jer je situacija skroz obrnuta nego u Čakovcu, pa svi imaju podjednako bodova.
Ukupni rezultati: www.brzina.net (direktan link).
Kako god izgledalo stanje po klasama i ukupno, ovakav zahtjevan rally trebalo je završiti, zato čestitke svima onima koji su uspjeli.
Delta je još jednom dokazala da je prevrtljiva i teška.
Bez obzira na različita tumačenja pravilnika, stroga pravila te sve komplikacije koje su se dešavale, ipak je to bio melem za oči i uši, predivna dva dana provedena u borbi za opstanak u svijetu oktana. Nadajmo se da će do iduće Delte sve nejasnoće i pogreške biti ispravljene i da će sve sjesti na svoje (pravo) mjesto. Rally je ipak kraljica autosporta i bio bi red da ga tako i tretiramo.

Video kompilacija Delta 2007: www.tpautosport.com/video

Za kraj bih kao i uvijek željela još jednom zahvaliti svima koji su nam pružili podršku:
Hvala našem najvjernijem mehaničaru i najboljoj pratećoj ekipi:
mom mužeku Marku-Otu Juričev-Martinčev (kojem je ipak ostalo nešto malo živaca...pusa!),
Dražen Kappler-Stare,
Marko Pavlek i Marko (Lacković).
Hvala mami Nadi koja je cijelo vrijeme bila uz nas u boxu i sve po svuda i ostatku obitelji koja trpi za naš gušt.
Hvala Nenadu Moriću, Ćuri i Siniši.
Hvala Bori na klopi i Šerifu na višku dobre volje,
Šipraku i Kizi, Friku i Robiju
na šlepu,
Postružinu
na guranju,
Koraljki (Delta) na osmjehu i bodrenju.

Hvala sponzoru Ulja i maziva d.o.o., na Fordu naravno.
Hvala Obitelji na Samcima koja nam je ustupila dvorište i okrjepu
i hvala g. Romanu Vučilovskom na bobinama i kablovima....evo čak smo i na Autootpadu našli nešto dijelova :-).
I sad hvala svima ostalima koji su bili uz nas, uz isprike onima koje možda nisam spomenula, ali u velikoj želji da svima zahvališ koji puta ti netko i promakne, ne lošom namjerom.
Slijedeća utrka Prvenstva Hrvatske vozi se u Mariboru početkom 7. mjeseca.
Do tada će se valjda autići srediti, pa krećemo u nove pobjede!

Sanda Tolić
 
© schnee - 2004-2009. Sva prava pridržana. l Autorska prava

Osvježeno: 30.05.2007.