Dobrodošli na site !
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OSTALO
ZABAVA
KONTAKT
SPONZORI
ZENTEREN - off road center
OPREMA I PRIBOR ZA LOV - Zagreb, Ilica 132 - tel.: (01) 377 22 43
ACT Rebus
najbolji webhosting u HR!
renoviranje kaseta i tonera
komunalne usluge...
Tooomek
Alan Ford Eskort
BlueDevil
Tomislav Pavić
Tzac
Mario Šoštarić
Davor Zgrablić
Hello Kitty
Neba
Limarija Brezovec
ZANIMLJIVOSTI

logo portala
ORK Schnee

AKO NISTE ZNALI...

RJEČNIK
EU dictionary - Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik s velikom bazom riječi dostupan online.

I N F O

» AUTOSPORT
» HR-AUTOSPORT

--------------
Od listopada 2008. će se na kioscima prodavati novi 4x4 & SUV Magazin koji će izlaziti svaka 2 mjeseca. Razlika među tipiziranim magazinima o SUV vozilima je da će ovaj magazin posvetiti malo prostora i pravim off roaderima. Prvi broj je u prodaji od 06.10.2008.
--------------

10 godina CROATIA TROPHY-a obilježilo je sudjelovanje i 6 posada iz Hrvatske. Do sada su boje Lijepe Naše branile jedna ili dvije domaće posade, a nadamo se da će ih već slijedeće godine biti više.
--------------
ORKSchnee je još jedan od novijih klubova, a to su i ORK Kameni Svati, ORK Hruševec Kupljenski i ORK Lobor.

--------------
Hrvatski Autocrosseri druže se na Off road FORUMU u rubrici AUTOCROSS. Slobodni ste pridružiti se i sudjelovati u kreiranju noviteta i probijanja tog sporta.
--------------

ANKETA
Koje webstranice off road klubova po vama NISU ZAPUŠTENE?
Križevci
Kameni svati
Kamo Oko Vidi
Bura 4x4
Schnee
Sv. I. Zelina
Sub. Podravska
Kneginec
Kutina
Vrbovec
Uspon 4x4
ZG OFF ROAD
No Limits
4x4 Barban
eXTReMe Tracker


Na znanje svim Rally funovima!
07.06.2007.
From: Ivica Cesarec
Sent: Tuesday, June 05, 2007 10:41 PM
To: akdelta@akdelta.hr
Subject:
34. Ina Croatia delta rally
---
Poštovani,

34. izdanje Ina Croatia rallya je za nama. Rezultati su objavljeni, a novinarski izvještaji u većoji ili manjoj mjeri objavljeni ili neobjavljeni.
No, smatram da je isto tako iza ove priredbe ostao jedan veliki problem, a to je nepostojanje iste u našim najvećim i najtiražnijim medijima. Volio bih kada bi se o ovom javno popričalo sada nakon što je sve prošlo, a u attachmentu donosim svoje viđenje i komentar spomenutog problema. Kao dugogodišnji ljubitelj i posjetitelj rally utrka dajem si to za pravo.

Srdačan pozdrav!

Ivica Cesarec, rally fan forever
---
Prva Delta u pravom europskom izdanju završena je prije nepuna dva tjedna. I dok su još sjećanja i dojmovi svježi, dobra je prigoda da se skrene pozornost na medijsko praćenje ovog našeg najvećeg i najznačajnijeg rallya.
No, prije nego li se upustim u analizu (ne) prisutnosti Delte, kao i rally sporta općenito, u hrvatskom medijskom prostoru, vratio bih se u rujan mjesec protekle godine kada je u Zagreb stigla vijest iz svjetske automobilističke federacije o uvrštenju našeg rallya u skupinu od deset najjačih rallya prvenstva Europe, što znači dolazak najboljih i najatraktivnijih posada koje skupljaju euro bodove, k nama.
Ovo uvrštenje znači da su Zagreb i Hrvatska, uz „Snježnu kraljicu“ dobili još jednu veliku priredbu, priredbu koja se našla u društvu ostalih devet, može se slobodno reći, kultnih rallya, te je time otvorena i jedna nova stranica Ina Delta Croatia rallya.

Istinski sam (i naivno) očekivao da će novonastala dimenzija i važnost ove „full europske“ Delte prouzročiti i „bum“ u medijskom praćenju, tj. da će dosadašnja praksa mlohavog i traljavog angažmana naših najznačajnijih medija (i pisanih, i elektronskih) ovog puta prerasti u nešto, ako ne isto, onda barem približno onome kako je praćena „Snježna kraljica“, ili barem upola toliko koliko je medijske halabuke digla naša kandidatura za EP u nogometu.
No nažalost, i ova je Delta, baš kao i mnoge prijašnje, prošla u potpunoj medijskoj tišini.

Kao što bi bilo normalno i uobičajeno za priredbu ovakvog kalibra, dnevni listovi barem tjedan ili dva prije trebali su objavljivati članke (članke, a ne crtice!), a TV kuće priloge u informativnim emisijama, ususret Delti i najavljivati sam događaj. Tih sam dana brao novine po kioscima i listao sportske stranice u njima ne bi li naišao na koji takav članak. Uzaludno! Te iste sportske stranice i sportske minute na TV i u danima ususret Delti, baš kao i cijele godine, bile su preplavljene jedino nogometnim temama, važnim i sasvim nevažnim, a na moje veliko zaprepaštenje Jutarnji list nije ju popratio čak niti u danima održavanja, barem rezultatski!?
Da zaprepaštenje bude još veće, Delta ne samo da nije dobila svoje mjesto u dnevnim listovima, nije ga dobila niti u najvećem broju auto revija u brojevima koji su izašli prije održavanja Delte. Tako je šira javnost među kojom je sigurno bilo i potencijalne publike ostala ponovo uskraćena za informacije i pojašnjenja, u svojem nepoznavanju ovog sporta, o tome što se vozi, gdje i kada, tko su najveće zvijezde koje su došle voziti, što one znače u svijetu rallya i da se zbog njih (a i svih drugih) isplati doći i biti uz brzince.

Ne mogu a da ne spomenem i „Auto“ koji utorkom redovito izlazi kao prilog u Jutarnjem listu. Za razliku od prošle godine kada je to bio specijalan prilog o Ini Delti, ove godine kao da marketinškim guruima iz Ine nije stalo informirati o priredbi koja nosi ime njihove kompanije. Jedino što je čitatelj iz tog priloga mogao saznati je ona godinama ponavljana rečenica da je Ina Croatia delta rally naše najveće i najstarije automobilističko natjecanje i da se održava pod pokroviteljstvom nikog drugog, doli predsjednika Mesića glavom bradom i petama. I naravno, neizostavne su tu bile i brade, one bucmaste i manje bucmaste, članova Izvršnog odbora organizatora, a nije se mogla izostaviti niti, za čitatelje vrlo važna informacija, da je direktor utrke Slaven Dedić.
Ostalo mi je nejasno je li to prilog koji je namjenjen informiranju čitateljstva i pridobivanju istih da se kao publika nađe uz brzince ili osobna promocija članova organizatora koji, mora se priznati, organiziraju ovaj rally briljantno, ali koji isto tako jako „štekaju“ u medijskoj promociji te briljantno organizirane priredbe. I to je bio članak sponzoriran od glavnog sponzora rallya! Nečuveno, sramotno i šarlatanski!
Kao da i njima samima nije stalo!?
A da je to djelom točno dade se zaključiti iz činjenice da je prijetila opasnost otkazivanja rallya samo mjesec dana prije održavanja, zbog nedefinirane financijske konstrukcije!?
Sada kad je uz velike napore i dugogodišnje očekivanje napokon došao željeni rezultat!

Nadalje, Auto klub, naša najveća revija o automobilizmu (ovo „najveća“ nije moja konstatacija, već konstatacija njih samih) o najvećoj automobilističkoj priredbi donosi članak tek na malo više od pola stranice. Čudnovato! Kad primjerice, o Polo kupu pišu više.

Na HTV-u su napravili koliko su napravili. Ja kažem puno premalo, ali oni se pravdaju da više od toga nije moglo i samo intervencijom gospodina Blažička reportažu nismo gledali u jedan poslije ponoći kad joj je bio namijenjen termin, nego u pristojnom terminu u nedjelju prije utrke Formule 1 iz Monte Carla. „Komercijaliste“ Novu TV i RTL Delta takaj nije zanimala, a čini se da im je središnji i najzanimljiviji događaj za objaviti bio izlijetanje posade Sopić-Mrzljak. Jadno!
I tako uz euforiju u kojoj sam živio očekujući održavanje 34. Ine Delte kao velikog i važnog sportskog događaja, mediji su i ovog puta pokazali da ovo natjecanje tretiraju baš kao i u njegovim počecima, kao mali rally na kojem se dečki samo dobro zabavljaju.

Ostaje pitanje zašto je tome tako i tko je debelo podbacio u medijskoj promociji i predstavljanju 34. Ina Croatia delta rallya kao velikog sportskog događaja u našoj zemlji, onakvog kakva su i ostala natjecanja iz društva u kojem se eto, našao i naš rally.
Da li je to do organizatora, saveza, glavnog sponzora Ine, ili naprosto u hrvatskom medijskom prostoru postoji sistem kojem se živo fućka za rally sport? Kao veliki zaljubljenik u ovaj super atraktivan sport volio bih dobiti odgovor na to pitanje. Činjenica je da stvari nisu na svojem mjestu i da je cijeli sustav oko medijskog praćenja debelo narušen, i dokle je god tako ne može se očekivati ni značajniji posjet publike i interes za rally.

Ivica Cesarec

Proslijeđeno:
Revija Auto klub
Revija Auto moto trend
Revija Auto blic
Revija Auto motor sport
Sportske novosti
Jutarnji list
Večernji list
Ina press klub
Autosport
Brzina.net
AK Delta Zagreb
HAKS


-----Original Message-----
From: HAKS [mailto:haks@zg.t-com.hr]
Sent: Wednesday, June 06, 2007 08:00
To: Robert Markt
Subject: FW: 34. Ina Croatia delta rally


From: Robert Markt
Sent: Wednesday, June 06, 2007 08:53
To: 'haks@zg.t-com.hr'
Subject: RE: 34. Ina Croatia delta rally

---
Dragi moji,

Kao što se može vidjeti iz adrese primatelja mail je upućen HAKS-u a ne Savjetu vozača.

Izrazito sam tužan što vidim da sam ja jedini na listi onih kojima ste
proslijedili ovaj na oko neatraktivan mail Rally fan-a, inaće osobe koja se
nekad takmičila u IPIM Clio CUP-u, g. Ivice Cesareca.

Vjerujem da je općenito stanje u automobilizmu dijelom proizašlo upravo
ovakvim odnosom krovne nacionalne automobilističke institucije prema
problemu medija i iz načina na koji ste tretirali ovaj mail.

Tema ni približno nema veze sa Savjetom vozača već je vjerovatno proslijeđen mail na Savjet vozača po principu <brigo moja pređi na drugoga>.

OVA TEMA JE TEMA ZA UPRAVNI ODBOR HAKS-a, dragi glavni tajniče, obzirom da nemate senzibiliteta za takve probleme koji se moraju poćeti rješavati sa najviših mjesta, OVIME NOMINIRAM pismo g. Ivice Cesareca kao jednu od tema sljedeće sjednice Upravnog odbora HAKS-a, te ujedno direktno putemn mail-a obajveštavam sve članove U.O. HAKS-a ali i širu javnost o navedenom.

S poštovanjem,

Robert Markt, vozač takmičar, predsjednik Savjeta vozača i Rally fun forever
l
© schnee - 2004-2009. Sva prava pridržana. l Autorska prava

Osvježeno: 07.06.2007.